Markovina u finalu ITF turnira u Sarajevu, Patrick Voljavec i Mia Brozina od završnice o Otočcu

Markovina u finalu ITF turnira u Sarajevu, Patrick Voljavec i Mia Brozina od završnice o Otočcu

Duje Markovina igrat će u finalu juniorskog ITF turnira 5. ranga u Sarajevu nakon što mu je polufinalni susret bez borbe predao Slovenac Nikola Puntarič. Splićanin će naslov tražiti protiv 4. nositelja, Rusa Jegora Plešivceva.

Patrick Voljavec i Mia Brozina plasirali su se u subotnju završnicu Krka Opena, Tennis Europe turnira 2. ranga uzrasta do 12 godina u slovenskom Otočcu. Patrick je u polufinalu bio bolji od Rumunja Stefana Chindrisa (6:1, 6:1) te za naslov igra protiv Indijca Vedanta Mohana. Brozina je slavila protiv Austrijanke Amelie Mayr (7:6(2), 6:1) te će u subotu igrati protiv Rumunjke Ane Chindris, pobjednice nad našom Martom Džanić – 6:2, 6:4.

Jou-George Gnjidić izgubio je polufinalni susret TE turnira 3. ranga uzrasta do 14 godina u nizozemskom Meppelu od prvopostavljenog Nijemca Lea Scheffera – 6:3, 6:3.

Stjepan Bogdan i Ukrajinac Timofij Milovanov pobjednici su u konkurenciji parova na TE turniru 3. ranga uzrasta do 16 godina u Podgorici, oni su u završnom dvoboju svladali Emanuela Ivaniševića i Marka Dragovića iz Srbije – 6:3, 6:3. Bogdanu je ovo treći naslov u paru na Tennis Europe turnirima, drugi u uzrastu do 16 godina.

Organizacije