Markovina u polufinalu Adriatic Cupa u Stobreču

Duje Markovina prošao je u polufinale Adriatic Cupa, Tennis Europe turnira 3. ranga uzrasta do 12 godina koji se igra u Stobreču, 10-godišnjem Splićaninu je u četvrtfinalu kod 1:1 u setovima (2:6, 7:6(13)) susret predao Crnogorac Jovan Tomović. Za finale će igrati protiv Amerikanca Darwina Blancha. Duje je, igrajući sa  Slovencem Markom Iztokom Lunderom izborio završnicu parova nakon pobjede nad Rusima Klimom i Makarom Krivoščekovim – 6:0. 6:2. 

U konkurenciji djevojčica, Nika Granić igrati će u finalu parova u Stobreču, ona i Slovakinja Darina Ivaničova su u polufinalu nadvisile Ruskinje Jevgeniju Afanasjevu i Taisju Kamratovu – 6:3, 4:6, 12:10. 

Petra Marčinko ovaj je tjedan stigla do polufinala Tennis Europe turnira 3. ranga uzrasta do 14 godina u Dublinu, u borbi za finale bolja od Zagrepčanke (1. nositeljica) bila je 7. nositeljica, Talijanka Valentina Trevisan – 4:6, 6:3, 6:4. Petra će ipak igrati u finalu i to onom u konkurenciji parova gdje su ona i Finkinja Asta Miettinem (1. nositeljice) svladale četvrtopostavljene Njemicu Yuki Charlotte Alexander i Britanku Aditi Chezhian – 6:0, 6:0.