Martić, Konjuh i Fett najavile ovogodišnji WTA Croatia Bol Open

Martić, Konjuh i Fett najavile ovogodišnji WTA Croatia Bol Open

Na konferenciji za medije koja se u utorak održala u zagrebačkom hotelu Palace uz direktora turnira Feliksa Lukasa i načelnika općine Bol Tihomira Marinkovića, podršku projektu došle su dati Petra Martić, Ana Konjuh i Jana Fett.

„Ana je igrala polufinale našeg turnira koje je nažalost zbog bolova morala predati, Petra je osvojila Bol u parovima, Jana još nije nastupila u Bolu no obzirom koliko one napreduju iz godine u godinu, moram ulagati sve više energije kako bi ih pratio u njihovim uspjesima.“ – otvorio je simpatičnom dosjetkom svoje obraćanje Feliks Lukas, direktor Croatia Bol Opena, istaknuvši i da je uloga jedinog WTA turnira u regiji da bude podrška ženskom tenisu u globalu. „Sve što naše cure postižu rezultat je njihovog rada i ulaganja njihovih najbližih. Samo u Europi ima 20 milijuna tenisača i biti u top 100 kao što su naše cure trenutno, doista je izuzetan rezultat. Moj je zadatak da pokušam podignuti razinu turnira i u budućnosti uklopiti u termin koji će našim tenisačicama najbolje odgovarati. Bol se održava u drugom tjednu Roland Garrosa i definitivno je u interesu domaćeg tenisa da se naše cure svojim igrama što dulje zadrže u Parizu. Stoga mi je u cilju pronaći najadekvatniji termin turnira i po mogućnosti ga sljedećih godina izdignuti sa 125K na viši, international nivo što bi bilo od velike koristi hrvatskom tenisu.“- zaključio je Lukas.

Iako će službena lista igračica biti objavljena sredinom svibnja, već danas direktor Lukas otkrio je da je turnir prijavila Vera Zvonareva, nekada druga tenisačica svijeta i ujedno posljednja igračica koja je osvojila Ladies Bol Open 2003. godine. I ove godine u Bol se vraća Sara Errani, turnir je prijavila i Danielle Collins, 45. igračica svijeta koja je pažnju na sebe privikla pobjedom u meču protiv Venus Williams, a naravno, bit će tu i domaće snage. „Riječ je o odličnom turniru za kojeg se nadam da će se što dulje zadržati i razvijati svake godine.“ – izjavila je Petra Martić, kojoj se u pozitivnim utiscima pridružila i Ana Konjuh, dok je Jana Fett izrazila nadu da će napokon ove godine nastupiti u Bolu.

WTA Croatia Bol Open započinje 5. lipnja, a finale je na programu u nedjelju, 10. lipnja u 18 sati. Organizator WTA Croatia Bol Opena zaključio je istaknuvši da sport mora biti društveni projekt stoga će turnir i ove godine imati humanitarni karakter. Ukupni prihodi od ulaznica bit će donirani jedinoj sigurnoj kući koja se nalazi u Dalmaciji s ciljem da se aktualizira problem adekvatnog smještaja i skrbi za žene žrtve obiteljskog nasilja.

Organizacije