Martić: Zadovoljan sam treninzima, bit ćemo spremni do meča

Martić: Zadovoljan sam treninzima, bit ćemo spremni do meča

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nastavlja s pripremama za predstojeći susret s Indijom koji će odlučiti tko će na kraju sezone sudjelovati na završnom turniru u Madridu, gdje će nastupiti najboljih 18 reprezentacija svijeta. Na pripremama su svi nominirani igrači (Marin Čilić, Borna Gojo, Nino Serdarušić, Ivan Dodig, Mate Pavić), te Franko Škugor i Matija Pecotić, čiji se učinak na treninzima u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova itekako osjeti.
Prvi put u ulozi izbornika je Vedran Martić, koji je nakon nekoliko treninga istaknuo svoje dojmove:
“Odlično! Momci dobro rade, svi su koncentrirani i jako sam zadovoljan kako se treninzi odvijaju.”
Koliko ste zadovoljni uvjetima u dvorani, a tu prvenstveno mislimo na podlogu?
“Odgovara nam. U razgovoru s igračima prije susreta dogovoren je malo sporiji hardcourt, što nije sasvim ostvareno, jer podloga baš nije spora, ali je dobro. Birali smo ju, kao i lopte, nemamo se pravo žaliti. Imamo ono što smo tražili.”
Naši igrači su dva puta dnevno na treninzima, možete li procijeniti njihovu formu i mogućnosti?
“Treninzi se odvijaju prema rasporedu, a prema kraju više ćemo igrati poene. Momci će biti spremni do meča”.
Jeste li možda škicnuli koji trening indijske reprezentacije?
“Ma ja njih znam otprije, manje-više mi je poznato kako igraju, nema tu nekih velikih nepoznanica. Nisam gledao treninge, ali ih poznajem kao igrače”, rekao je Vedran Martić.
Izbornici obiju reprezentacija, Vedran Martić i Rohit Rajpal, u srijedu ćeodržati konferencije za novinare u Domu sportova, gdje će od 16 do 18 sati (dvorana 2) trening hrvatskog sastava biti otvoren za gledatelje. Izvlačenje parova bit će u četvrtak s početkom u podne u palači Dverce. Podsjećamo, oba dana, u petak i subotu, program počinje u 15 sati.

Foto: Mario Ćužić/HTS

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup