Mate i Nikola do pariške osmine finala

Mate i Nikola do pariške osmine finala

Mate Pavić i Nikola Mektić izborili su nastup u osmini finala Roland Garrosa u konkurenciji muških parova. Mate i Austrijanac Oliver Marach (2. nositelji) su u drugom kolu svladali Indijce Yukija Bhambrija i Divija Sharana – 7:5, 6:3. Sljedeći suparnici bit će im Marcelo Arevalo iz Salvadora i Amerikanac Jamie Cerretani. Nikola i Austrijanac Alexander Peya (8. nositelji) su, pak, bili uvjerljivi protiv Gruzijca Nikoloza Basilašvilija i Australaca Johna Millmana – 6:2, 6:4. Za prolaz u četvrtfinale igrati će protiv 10. nositelja, Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Novozelanđanina Michaela Venusa.

Ivan Dodig prošao je u petak 1. kolo u konkurenciji mješoviih parova, on i Tajpežanka Latisha Chan nadvisili su japansku kombinaciju Makoto Ninomiya/Ben NcLachlan – 7.5, 6:3. U sljedećem će kolu igrati protiv Amerikanke Vanie King i Franka Škugora, koji su dan ranije na startu pobijedili francuski dvojac Sara Cakarevic/Alexandre Muller – 6:4, 6:2.

Darija Jurak i Donna Vekić izgubile su susret 2. kola ženskih parova u Parizu, nakon što su u prvom kolu iznenadile 7. nositeljice Ashleigh Barty i CoCo Vandeweghe (2:6, 6:4, 6:4), njih su dvije u petak izgubila od Slovenke Dalile Jakupovič i Ruskinje Irine Hromačeve – 6:1, 6:0.  

Organizacije