Matej Kukrika: Na PH-u sam bio malo nervozan jer sam bio 1. nositelj i 1. na rang-listi

Matej Kukrika: Na PH-u sam bio malo nervozan jer sam bio 1. nositelj i 1. na rang-listi

Čekajući povratak na turnire, Matej Kukrika imao je dobar uvod u sezonu koju je otvorio finalom na Hrvatski Telekom Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u svojem uzrastu do 12 godina. Igrajući u dvorani Zagija na Zagrebačkom velesajmu, nova igračka snaga Medveščaka proslavila je četiri pobjede bez gubitka seta na putu do završnog dvoboja u singlu, dok je u borbi za naslov više pokazao Noa Pasarić, koji je također bio raspoložen tijekom cijelog turnira.

Nakon dolaska do finala, Kukrika se nadao da bi mogao napraviti i posljednji korak, a iako nije išlo do titule, u pogledu unatrag mogao se osvrnuti i na pozitivne stvari.

– Najbolje mi je bilo što sam se družio s prijateljima i što sam uspio doći do finala – kaže Matej.

– Cijeli turnir sam bio malo nervozan jer sam bio prvi nositelj i prvi na rang-listi. Kada su me drugi vidjeli, svi su mi rekli: ‘Kuki, ti ćeš osvojiti ovaj pehar za prvo mjesto’, pa sam imao osjećaj da ne smijem izgubiti – dodao je novi Medveščakov adut, koji je uoči nove sezone prešao u novi klub iz zagrebačkog Tweenera.

– Super mi je u Medveščaku, odlični su i trener i ekipa – opisao je Matej dolazak u društvo u kojem glavnu trenersku riječ ima Vedran Orešković.

Posla na terenu ima puno i s vremenom će ga biti još više, što će pomoći u poboljšanju stvari koje Matej voli i manje voli na terenu.

– Najbolje mi ide kraćenje loptice, a dobro mi ide i kretanje na terenu, to mi svi kažu. Najviše bih volio popraviti drive volej.

Rano u novoj sezoni, Matej je nakon dvoranskog državnog prvenstva zaigrao za Hrvatsku na kvalifikacijskom turniru europskog Winter Cupa u uzrastu do 12 godina. Prvi put bio je u akciji za reprezentaciju u društvu jakih europskih suparnika, što bi trebalo biti dobra podloga za buduće reprezentativne susrete.

– Bili smo zajedno u sobama i bilo nam je zanimljivo. Imao sam osjećaj da igram natjecanje koje je važno, postoji razlika kada igraš za Hrvatsku – opisao je Matej, dodajući i čemu se nada u nastavku godine.

– Želio bih biti dobar na turnirima, pa kako prođem – prođem, a želio bih ostati i u reprezentaciji – zaključila je nova nada zagrebačkog Medveščaka.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup