Matić, Jakić, Marčinko i Vukičević do polufinala Mostara

Matić, Jakić, Marčinko i Vukičević do polufinala Mostara

U polufinale juniorskog ITF turnira 5. ranga u Mostaru u petak je prošlo čak četvero hrvatskih predstavnika. Prvopostavljeni Mile Matić je u četvrtfinalu ekspresno odradio posao protiv Britanca Luce McManusa (6:0, 6:3), te će za prolaz u finale igrati protiv Marina Jakića koji je u hrvatskom derbiju bio bolji od Grga Dujmovića (4.) – 4:6, 6:2, 6:2. Britanac William Nolan (2.) pobijedio je Karla Krolu (6.) – 6:4, 6:2. Kod cura, Petra Marčinko nastavila je u četvrtfinalu pobjednički niz protiv Slovenke Alja Belinger (5.) – 6:2, 6:3, te joj slijedi sraz protiv Ruskinje Sofje Ostrovskaje (4.), pobjednice nad našom Renatom Cipetić – 6:1, 6:3. Među posljednje četiri je i Klara Vukičević (8.) koja je slavila protiv Maje Dodik (BiH) – 7:5, 5:7, 6:2. Njena suparnica u borbi za završnicu bit će Ruskinja Elizaveta Morozova, četvrtfinalna pobjednica nad Katarinom Duić Plumtree – 6:7(4), 7:5, 6:2.

Naši tenisači i tenisačice bili su u Mostaru iznimno uspješni i u konkurenciji parova gdje u finalu imamo čak tri kombinacije. Kod muških, snagu u završnom meču odmjerit će Borna Devald i Noa Vukadin (u polufinalu dobili Srbe Milana Macuru i Dušana Trunića – 6:2, 6:1) i Marino Jakić i Karlo Krolo koji su svladali Lovru Ercega i Ivana Šodana – 6:3, 6:3. U ženskom finalu igrat će prvopostavljene Ruskinje Sofja Ostrovskaja i Darija Repina protiv Marijane Majetić i Mije Rae Vićan koje su u polufinalnom srazu prošle Katarinu Duić Plumtree i Slovakinju Yvonnu Zuffovu – 6:4, 7:5.

Alen Bill izgubio je polufinalni susret na TE turniru 1. ranga uzrasta do 16 godina u Barceloni, našeg je igrača zaustavio 2. nositelj, Talijan Peter Buldorini i to u dva seta – 7:6(1), 6:1.

Organizacije