Mektić i Škugor u četvrtfinalu Wimbledona, među osam i Pavić

Mektić i Škugor u četvrtfinalu Wimbledona, među osam i Pavić

Hrvatski će tenis imati čak trojicu igrača u četvrtfinalu konkurencije muških parova na ovogodišnjem Wimbledonu, uspjelo je to Nikoli Mektiću i Franku Škugoru, te Mati Paviću koji igra s Austrijancem Oliverom Marachom. Mektić (na slici) i Škugor u trećem su kolu svladali australsko-švedsku kombinaciju Sam Groth/Robert Lindstedt – 6:7(7), 7:6(4), 7:5, 7:5 te će za polufinale igrati protiv čileansko-bjeloruskog dvojca Podlipnik-Castillo/Vasiljevski. Marach i Pavić nisu imali problema protiv Britanaca Jaya Clarkea i Marcusa Willisa – 6:3, 6:4, 7:6(3), oni će u četvrtfinalu igrati protiv poljsko-bjeloruske kombinacije Matkowski/Mirnji.

Ivan Dodig i Španjolac Marcel Granollers (6. nositelji) su u trećem kolu poraženi od Amerikanca Ryana Harrisona i Novozelanđanina Michaela Venusa – 2.6, 6:3, 6:4, 6:7(7), 6:3, dok su Antonio Šančić i Francuz Hugo Nys izgubili od 1. nositelja, Finca Henrija Kontinena i Australca Johna Peersa – 6:3, 3:6, 6.1, 6:4.

Mate Pavić izborio je nastup u 3. kolo konkurencije mješovitih parova nakon što su oni i Ukrajinka Ljudimila Kičenok izbacili 7. nositelje, Slovenku Katarinu Srebotnik i Južnoafrikanca Ravena Klaasena – 6:4, 7:5.

Ana Konjuh i Brazilka Beatriz Haddad Maia nisu se uspjele plasirati u četvrtfinale konkurencije ženskih parova, njih su u 3. kolu pobijedile 9. nositeljice, Tajpežanka Chan i Rumunjka Monica Niculescu – 6:7(2), 6:3, 6:4.

U 1. kolu konkurencije juniorki naša Lea Bošković poražena je od Indijke Mahak Jain – 7:6(4), 4:6, 6:4.

Organizacije