Mihaela Les: Zadovoljna sam finalima singla i parova – i nagradom s turnira

Mihaela Les: Zadovoljna sam finalima singla i parova – i nagradom s turnira

Hrvatski Telekom Dvoransko prvenstvo Hrvatske u uzrastu do 12 godina na početku sezone bilo je dvostruko ugodno za Mihaelu Les. Igrajući u dvorani svojega TK-a Zagi na Zagrebačkom velesajmu, Mihaela je u siječnju stigla do finala singla i parova, u suradnji s Nikom Peskar Majoli, a takav rezultat zasladio joj je početak sezone koja trenutno stoji zbog pandemije koronavirusa.

Tenis nedostaje svima, pa tako i novoj nadi zagrebačkog Zagija, ali prisjećanje na dvoransko državno prvenstvo na domaćem terenu učinit će stvari ljepšima.

– Najviše sam zadovoljna time što sam došla u finale singla i parova. Također mi je super to što Zagi turniri uvijek imaju super nagrade, dobila sam novac s kojim sam mogla kupiti sat po svojoj želji u Watch centru, stalno ga nosim i brojim korake – opisala je Mihaela vlastiti učinak i ulov na HT dvoranskom PH-u.

Od mečeva u kojima je slavila, Zagijeva tenisačica posebno je bila zadovoljna polufinalom singla protiv Peskar Majoli, svoje partnerice u paru, s pobjedom sa samo jednim izgubljenim gemom. U završnici turnira više je pokazala Marta Dobrić, nova državna prvakinja, no Mihaela ne žali previše ni za čime.

– Bila sam posebno zadovoljna polufinalnim mečom zato što nisam očekivala da ću pobijediti i to još 6:0, 6:1. U finalu singla sam izgubila, ali bila sam sretna što su me pozvali u reprezentaciju, to mi je bio prvi put i jako sam se veselila svim nastupima za Hrvatsku.

Mihaela je svoje reprezentativno iskustvo prošla na kvalifikacijskom turniru Tennis Europe Winter Cupa uzrasta do 12 u češkom Rakovniku, a takvih iskustava moglo bi biti još.

Početak 2020. bio je pravi, što vrijedi i za mjesece koji su prethodili.

– Završetak prošle sezone i cijela 2019. bili su mi super zato što sam bila na 29 turnira i kući sam se vratila s 22 pehara, a čak 11 bilo je za osvojeno prvo mjesto. Jako sam se veselila početku nove sezone jer sam s reprezentacijom trebala ići na kamp i turnir u Vrsaru, ali nismo mogli ići zbog koronavirusa – veli Mihaela, koja sve nove korake prolazi surađujući sa svojom ekipom.

– Tenis sam krenula igrati od prvog razreda i od tada treniram sa svim trenerima u Zagiju – Midom, Deanom i Davorom. Lijepo mi je raditi s njima zato što se na treningu uvijek zabavljamo, ali me ipak nauče nešto novo.

Kako će izgledati nastavak godine diktirat će termin povratka na turnire, a Mihaela se nada što boljim vijestima.

– Do kraja sezone želim se vratiti na teren i primiti reket u ruke, odigrati još puno turnira, osvojiti što više pehara i prvih mjesta, kao i naučiti jače servirati – zaključila je državna dvoranska doprvakinja u singlu i paru.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup