Mikrut u četvrtfinalu Ashkelona, Marčinko, Svetac i Bill među osam u Fujairahu, pobjede Jakića i Mitrovića

Mikrut u četvrtfinalu Ashkelona, Marčinko, Svetac i Bill među osam u Fujairahu, pobjede Jakića i Mitrovića

Luka Mikrut prošao je u četvrtfinale juniorskog ITF turnira 4. ranga u izraelskom Ashkelonu nakon pobjede u 3. kolu nad domaćim predstavnikom Asafom Friedlerom (9.) – 6:4, 1:6, 6:1. U susretu za polufinale čeka ga trećepostavljeni Izraelac Orel Kimhi. Splićanin je izborio i četvrtfinala parova, on i Litavac Vilius Gaubas pobijedili su u prvom nastupu Izraelce OImera Manna i Bena Weintrauba – 6:0, 6:3.

Petra Marčinko, Sara Svetac i Alen Bill bilježe nove pobjede na juniorskom ITF turniru 5. ranga u Fujairahu (Ujedinjeni Arapski Emirati), svi su u srijedu izborili nastup u četvrtfinalu. Petra (1. nositeljica) je u 2. kolu lako preskočila Rumunjku Saru Pistol (6:3, 6:1), Sara je bila bolja od 4. nositeljice, Iranke Mahte Khanloo (4:6, 6:3, 7:6(4)), dok je Alen izbacio 4. nositelja, Indijca Eshaana Lumbu – 6:4, 6:7(6), 7:6(3). Imamo i dvije kombinacije u polufinalu parova – Marčinko i Svetac su u polufinalu parova projurile pored Mađarice Anne Lajos i Švicarke Lije Mosimann (6:2, 6:1), dok su Bill i Srbin Petar Belošević u četvrtfinalu prošli Indijca Maanava Jaina i Julappagarija Anuraga Reddyja – 3:6, 7:6(4), 10:7.

Marino Jakić i Fran Mitrović stigli su do prvih pobjeda na juniorskom ITF turniru 5. ranga u Kairu (Egipat). Obojica su bili slobodni u prvom kolu, a u srijedu su izborili prolaz u 3. kolo – Marino (3. nositelj) je svladao Egipćanina Ahmeda Zakija (6:3, 6:2), a Fran (15.) Kazahstanca Timura Čšerbakova – – 6:3, 6:2.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup