Mikrutu naslov u parovima u Temišvaru, Poljičak u polufinalu Bruchkobela

Mikrutu naslov u parovima u Temišvaru, Poljičak u polufinalu Bruchkobela

Luka Mikrut i Makedonac Kalin Ivanovski pobjednici su parova na juniorskom ITF turniru 5. ranga u Temišvaru (Rumunjska), oni su u finalu bili uspješniji od 1. nositelja, Bugara Diana Nedeva i Denislava Prodanova – 6:3, 6:4. Splićaninu je ovi prvi naslov na juniorskim ITF turnirima.

Mili Poljičak prošao je u polufinale juniorskog ITF turnira 4. ranga u njemačkom Bruchkobelu, naš tenisač (7. nositelj) je u četvrtfinalu pobijedio Francuza Lucu Van Asschea (15.) – 1:6, 6:4, 6:3 te će za prolaz u finale igrati protiv 1. nositelja, Slovaka Janosa Feketea.

Tena Rajki poražena je u polufinalu Adriatic Cupa, Tennis Europe turnira 3. ranga uzrasta do 16 godina koji se igra u Velom Lošinju, Zagrepčanku je pobijedila 1. nositeljica, Ruskinja Maria Studenikova – 6:3, 7:5. U petak su u muškoj konkurenciji igrani mečevi četvrtfinala, a polufinale su izborili Ante Petar Ercegović (u hrvatskom dvoboju bolji Leona Babića – 6:2, 6:3) i Roko Stipetić koji je svladao Slovaka Pavela Gulu – 6:4, 6:4. Antin sljedeći suparnik je 1. nositelj, Slovak Peter Nad, dok će Roko igrati protiv drugopostavljenog Talijana Alessandra Versteegha koji je u četvrtfinalu nadvisio Doriana Vasunga – 7:6(5), 2:6, 6:3.

Ivona Riđan ovog je tjedna stigla do polufinala Tennis Europe turnira 2. ranga uzrasta do 12 godina u Budimpešti – nakon što je osvojila prvo mjesto u svojoj skupini, u četvrtfinalu je pobijedila Rumunjku Vanessu Ioanu Nocaci (6:3, 6:1), da bi u polufinalu izgubila od Rumunjke Iris Zbrance – 4:6, 6:4, 11:9.

Organizacije