Mili Poljičak: Sjajno je što sam tu, mnogo se toga može naučiti

Mili Poljičak: Sjajno je što sam tu, mnogo se toga može naučiti

Uvođenje mladih igrača u reprezentaciju, bez obzira ima li u tom trenutku za njih mjesta u postavi koja se nominira za određeni susret, već je godinama uobičajena praksa u Davis Cupu. Iznimka nije ni ova sezona, pa je tako Mili Poljičak, jedan od najboljih juniora svijeta, bio član ekipe koja je u rujnu u Bologni nastupila u prvom krugu završnice. Sada je u istoj situaciji u Málagi: nije među petoricom igrača koje je Vedran Martić prijavio za nastup (to su Marin Čilić, Borna Ćorić, Borna Gojo, Mate Pavić i Nikola Mektić), no u svemu ostalom je punopravni član sastava.

„U subotu su, prvog dana, trenirali Borna i Borna, a ja sam radio kasnije s izbornikom Vedranom Martićem i pomoćnim trenerom Igorom Šarićem. Danas (nedjelja, op.) nam stiže Marin Čilić, pa ću trenirati s njim. Sve ide po planu da budemo spremni za srijedu“, kaže 18-godišnji Mili.

Ovogodišnji osvajač Wimbledona u pojedinačnoj te French Opena u konkurenciji parova svakako je jedan od najvećih hrvatskih aduta za budućnost našeg tenisa.

„Svakako je čast biti uopće dio tima i trenirati s momcima koji su vrhunski igrači“, rekao je Mili u Bologni, govoreći o dojmovima kako je biti s tenisačima koji su veliki profesionalci. „Dojmovi su jednaki, ništa se nije promijenilo“, rekao je u Málagi.

U profesionalnoj konkurenciji Mili ove godine, među ostalim, ima plasman u pojedinačni finale ATP Challengera u Zagrebu, a među igračima parova je prije mjesec dana došao do (za sada) najboljeg plasmana, 269. mjesta.

„Naravno da se od svakoga da ponešto naučiti. To pomaže kasnije, ako budem igrao u Davis Cupu imat ću iskustvo od ranije i zato je dobra stvar biti tu, trenirati i biti dio ekipe“, kaže Mili o dodatnim pozitivnim stranama sudjelovanja u reprezentaciji.

Osim Marina Čilića, reprezentaciji se još trebaju pridružiti Mate Pavić i Nikola Mektić, finalisti ATP Tour Finalsa u Torinu, čiji se dolazak u Málagu očekuje u ponedjeljak. Tada će hrvatska ekipa biti u kompletnom sastavu, a četvrtfinalni okršaj protiv Španjolske je na rasporedu u srijedu 23. studenoga u 16 sati u dvorani José María Martín Carpena. Televizijski prijenos imat će Sport klub.

Foto: Mario Ćužić

Organizacije