Mirjana u četvrtfinalu Australian Opena!

Mirjana u četvrtfinalu Australian Opena!

Mirjana Lučić-Baroni nastavlja nastup na svom “turniru karijere”! U ponedjeljak je izborila četvrtfinale Australian Opena nakon pobjede uvjerljive pobjede nad američkom kvalifikanticom Jennifer Brady (116. na WTA listi) – 6:4, 6:2. Gotovo 18 godina (polufinale Wimbledona 1999.) nakon prvog i jedinog dosadašnjeg nastupa u četvrtfinalu Grand Slam turnira. Mikica je potpuno kontrolirala igru, Brady je jedino priprijetila početkom drugom seta kad je povela s 2:1. No, Mirjana (zabila 35 winnera, suparnica svega 11) zatim osvaja pet gemova zaredom i dolazi do velikog uspjeha, koji je vraća u društvo 50 najboljih tenisačica svijeta (trenutačno na 45. poziciji).  

– Osjećaj je divan, poseban, bolji nego u Wimbledonu 1999. godine. Tada su se, nakon uspješne juniorske karijere, od mene i očekivali dobri rezultati i velike pobjede na Grand Slamovima. Danas nije tako, to ovaj rezultat čini još većim – rekla je Mirjana i osvrnula se na meč osmine finala.

– Ušla sam u meč jako fokusirana. Nisam se osjećala kao favorit, no krenula sam u meč s planom za pobjedu. Suparnica je na početku krenula prilično dobro, no znala sam da moram stalno vršiti pritisak i da će to dati rezultat. I uspjela sam u tome – zaključuje naša tenisačica kojoj će sljedeća suparnica biti 5. nositeljica, Čehinja Karolina Pliškova. Njih su dvije dosad igrale u pet navrata, Pliškova ima tri pobjede. 

Organizacije