Mrdeža, Ružić, Fett i Primorac u hrvatskom polufinalu

Mrdeža, Ružić, Fett i Primorac u hrvatskom polufinalu

Tereza Mrdeža i Antonia Ružić srest će se u jednom, a Jana Fett i Iva Primorac u drugom hrvatskom polufinalu u ženskoj konkurenciji HEP pozivnog turnira Hrvatskog teniskog saveza u Zadru.

Drugopostavljena Mrdeža je u četvrtfinalu sa 6:1, 3:6, 10:7 slomila otpor Tee Jandrić, dok je Ružić prošla predajom treće nositeljice Tene Lukas kod Tenina zaostatka od 6:4, 3:0 zbog mučnine uzrokovane vrućinom na zadarskom Višnjiku.

Mrdeža i Ružić međusobno će odlučiti o jednoj hrvatskoj finalistici, a Fett i Primorac borit će se za mjesto u finalu u gornjem dijelu ždrijeba.

Iva je u četvrtfinalu proslavila glatku pobjedu sa 6:1, 6:2 protiv Silvije Njirić, koja je bila četvrta nositeljica. Prvopostavljena Jana također je bila vrlo uvjerljiva. Prošla je dalje izgubivši svega dva gema, sa 6:1, 6:1 protiv Rije Derniković Novaković.

Polufinalni susreti počinju u četvrtak u 13 sati. Prve će na redu na središnjem stadionu biti Mrdeža i Ružić, a nakon njih, ne prije 14:30, slijede Fett i Primorac.

Četvrtfinale: Fett (Hrvatska, 1) – Derniković Novaković (Hrvatska) 6:1, 6:1, Primorac (Hrvatska) – Njirić (Hrvatska, 4) 6:1, 6:2, Ružić (Hrvatska) – Lukas (Hrvatska, 3) 6:4, 3:0, predaja Lukas, Mrdeža (Hrvatska, 2) – Jandrić (Hrvatska) 6:1, 3:6, 10:7.

Foto: Mario ČUŽIĆ

Organizacije