Murray: Priviknuli smo se na umašku zemlju

Britanska reprezentacija u dobrom raspoloženju i s optimizmom dočekuje susret s Hrvatskom u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis kupa, zaključak je koji se mogao steći na konferenciji za novinare održanoj u Umagu u srijedu.

– Imamo vrlo dobru momčad i to u vrlo dobroj formi, što je važno. No, s druge strane, ovo je susret koji igramo u gostima i to na zemlji, što je bitna razlika u odnosu na susrete kod kuće, na brzoj podlozi. Stoga bih rekao da je odnos snaga izbalansiran, s podjednakim šansama za oba sastava – rekao je izbornik gostiju Leon Smith.
Andy Murray (na slici sa Evansom) se u sastav vratio nakon dvije godine – posljednji put u Davis Cupu je sudjelovao u rujnu 2011. godine.
– Prošlo je dosta dugo i drago mi je da sam opet s dečkima. Dok sam bio mlađi igrao sam mnogo više – rekao je Murray, a na pitanje sjeća li se prvog nastupa u Hrvatskoj dodao je, uz ipak ponešto razmišljanja: –

– Bilo je to… 2006. godine, odmah nakon Australian Opena, igrao sam u Zagrebu. Ali nisam se dugo zadržao, ispao sam u 1. kolu (u tri seta protiv Ivana Ljubičića, op.).
Hrvatska strana je za ovaj susret izabrala zemljanu podlogu, što je za britanske tenisače ipak neuobičajen okoliš. Čak i za Daniela Evansa, kojem u profilu na ATP-jevoj stranici stoji da mu je omiljena podloga zemljana.
– Stvarno ne znam odakle im to. Naravno, daleko od toga (u posljednje dvije godine odigrao je za zemlju samo dva futures turnira, op.). Mislim da smo dobri na igralištu već sad, iako nam je trebalo vremena da se priviknemo.
– Svi smo došli prilično rano u Umag, neki u subotu, neki, među njima i ja, u nedjelju, baš da se priviknemo na uvjete. Uspjeli smo”, nadovezao se Murray.
Prije nešto više od mjesec dana Andy Murray i Colin Fleming igrali su u finalu turnira parova u Montrealu, na natjecanju iz serije Masters 1000, što bi mogla biti opcija britanskog izbornika za subotu u Umagu. No, Leon Smith nije želio potvrditi da će igrati upravo njih dvojica. alt

Organizacije