Muška reprezentacija u Karlovcu uspješnija od Grka, a ženska od Latvijki

Muška reprezentacija u Karlovcu uspješnija od Grka, a ženska od Latvijki

Dvije pobjede hrvatskih reprezentacija prvog dana kvalifikacijskih turnira turnira Tennis Europe Nations Challengea by HEAD u uzrastu do 12 godina koji se igraju u Karlovcu. Tenisači su u dvoboju 1. kola nadvisili Grke s 2:1, dok su tenisačice istim rezultatom bila bolje od Latvijki (2:1).

Dečki su pitanje pobjednika riješili već nakon pojedinačnih ogleda – Ivan Dumbović je bio jači od Georgiosa Sinanisa (6:2, 6:2), a Jou-George Gnjidić od Alkisa Michalakopoulosa – 6:4, 6:3. U posljednjem meču parova Athanasios i Michalakopoulos su ublažili ukupan poraz uspjehom protiv Dumbovića i Darija Zorice – 7:5, 6:3. Tenisači u 2. kolu Skupine A igraju protiv sastava Italije koji je u 1. kolu poražen od Slovenije s 2:1.

Kod tenisačica je nakon pojedinačnih dvoboja rezultat bio 1:1. Prvi je bod našoj vrsti donijela Ana Petković protiv Keisije Berzine (6:4, 6:1), izjednačila je Ana Azarova protiv Mije Burić (6:2, 6:3) da bi odluka pala u susretu parova gdje su Burić i Petković slavili protiv Azarove i Berzine – 6:4, 6:2. Naše cure u petak igraju susret 2. kola Skupine B protiv Belgijki koje su u prvom susretu poražene od Ruskinja s 3:0.

Organizacije