Na Kanađane u petak bez Marina Čilića

Na Kanađane u petak bez Marina Čilića

Susret 1. kola Svjetske skupine Davisova kupa u Osijeku između Hrvatske i Kanade u 14 sati otvaraju Borna Ćorić i Peter Polansky. Nakon njih na teren će najbolji Kanađanin Denis Šapovalov i Viktor Galović. Za subotnji susret parova nominirani su Ivan Dodig i Franko Škugor, dok će kanadski dvojac činiti Daniel Nestor i Vasek Pospišil. Naravno, sve je najviše zanimalo zašto među nominiranima nema našeg najboljeg igrača Marina Čilića.

– Nisam fizički 100 posto spreman, trebam još malo odmora i dogovor je da ne igram u petak. No, za  moguće nastupe u subotu i nedjelju bit ću izborniku na raspolaganju – objasnio je Marin.

– Nismo htjeli riskirati i Marina postaviti u petak da ga slučajno ne bi izgubili za preostala dva dana. Da li će igrati u parovima? Opcija postoji, no prvo ćemo pričekati rasplet prvog dana i onda zajednički donijeti odluku – rekao je izbornik Željko Krajan.  

– Super sam trenirao zadnjih deset dana, teren je odličan i spreman dočekujem meč s Polanskim. Igrali smo jednom prije četiri godine, izgubio sam, no od tada je prošlo puno vremena. Malo ću pogledati njegove mečeve, podsjetiti se kako igra i to je to – u dobrom rasploženju prvi suret dočekuje Borna Ćorić.

– Spreman sam, ne znam što očekivati od dvoboja protiv Šapovalova, koji je ljevoruk. Ove sam godine u dva meča gubio od ljevaka, no sada sam u znatno boljoj formi. Dobro je što igram drugi, da se malo priviknem na domaću atmosferu na tribinama – dodao je Viktor Galović.  

– Malo sam iznenađen što za domaći sastav nije nominiran Marin Čilić, no znao sam da ta opcija postoji. Vjerujem da bi Čilić mogao zaigrati u subotnjim parovima – kazao je kanadski izbornik Frank Dancevic, koji je i objasnio nominaciju Polanskog kao drugog igrača. 

– Vasek je u zadnje vrijeme dosta igrao, imao je i manjih problema s virozom i Peter, koji je u dobroj formi, je sasvim logičan izbor – rekao je Dancevic.

Organizacije