Na Olimpijskim igrama Marin Čilić, Borna Ćorić i par Marin Čilić, Marin Draganja

Malteđunarodni teniski savez objavio je popis tenisača i tenisačica za turnir na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, koji će se održati od 6. do 14. kolovoza.
Na popisu su u pojedinačnoj konkurenciji tenisača Marin Čilić i Borna Ćorić, a u natjecanju parova Hrvatsku će predstavljati dvojac Marin Čilić, Marin Draganja.
U konkurenciji tenisačica najbliža odlasku na olimpijski turnir bila je Ana Konjuh, a 6. lipnja, kad je objavljena WTA rang lista koja je bila mjerodavna za određivanje popisa sudionica, Ana je bila šesta ispod crte.
U konkurenciji parova postojala je i mogućnost da zajedno igraju Marin Čilić i Ivan Dodig. Međutim, 
 
dogovoreno je da će Čilić igrati s Draganjom, a da će Dodig nastupiti ako 6. lipnja bude među deset najboljih igrača svijeta u konkurenciji parova, čime bi u tom natjecanju ostvario izravan odlazak bez obzira na renking partnera. Nažalost, kako s Brazilcem Marcelom Melom nije uspio obraniti naslov u Roland Garrosu, Dodig je na ključnoj rang listi igrača parova pao na 15. mjesto.
Na toj rang listi od 6. lipnja Draganja je bio 133. igrač svijeta, ali koristi zaštićeni renking (prije operacije), pa je u zbroju plasmana s Čilićem ostvario pravo izravnog ulaska na turnir.  

Organizacije