Na zadarskom Adria Touru igrat će i Alexander Zverev

Na zadarskom Adria Touru igrat će i Alexander Zverev

Njemački teniski as Alexander Zverev igrat će na Adria Touru koji se od 19. do 21. lipnja održava na zadarskom ŠC Višnjik. Sedmi igrač svijeta tako će se pridružiti Novaku Đokoviću, Marinu Čiliću i Borni Ćoriću na teniskom megaspektaklu idućeg vikenda. Organizator humanitarno-sportskog Adria Toura upravo je Novak Đoković, a suorganizator turnira u Zadru Hrvatski teniski savez.

”Nadam se da me Alexander Zverev može nadići” – izjavio je Đoković nakon što ga je Nijemac pobijedio u završnom susretu ATP finala 2018. godine. Iako su mu samo 23 godine, Zvereva već sada brojni ljubitelji tenisa ali i njegovi kolege vide kao budućeg svjetskog “broja jedan”. Uz Finale ATP-a, Zverev je vlasnik još 10 naslova, a među njima su tri turnira iz Masters Serije. Zadarska publika moći će uživo vidjeti Zverevljev bekhend koji se smatra jednim od najboljih u svjetskom tenisu te agresivan stil igre koji odlikuje ovog 198 cm visokog tenisača. Adria Tour počinje u petak svečanim otvaranjem u 17 sati, a zatim slijede ekshibicija Novaka Đokovića i zvijezda Toura (17.30 sati) te ždrijeb u 19 sati. Subotnji teniski program počinje u 12 sati ekshibicijskim susretom Donne Vekić i Olge Danilović, a nastavlja se prvim dijelom programa koji počinje u 14 sati i drugim s početkom u 19 sati. Nedjeljni tenis počinje u 14 sati dok su finalni susreti na rasporedu u 20 sati.

Adria Tour nastao je na inicijativu srpskog teniskog asa kako bi promovirao sport, pozitivne vrijednosti i fair-play, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna. Dio sredstava od prodaje ulaznica u Zadru namijenjen je izgradnji Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu. Uz uzbudljive mečeve vrhunskih igrača zadarski teniski vikend obilježit će i bogat glazbeni program u kojem će nastupiti Gibonni, Petar Grašo te gost iznenađenja (nedjelja).

Ulaznice za Adria Tour mogu se kupiti u sustavu ulaznice.hr te od utorka na blagajni ŠC Višnjik već od 120 kuna. Ulaznica za Adria Tour kupljena za 19. lipnja vrijedi i za koncert Gibonnija, ulaznica za turnir kupljena za 20. lipnja vrijedi i za koncert Petra Graše dok ulaznica za turnir kupljena za 21. lipnja vrijedi i za koncert gosta iznenađenja.

Organizacije