Nagrada Dražen Petrović: Mili Poljičak najbolji mladi sportaš u 2022. godini

Nagrada Dražen Petrović: Mili Poljičak najbolji mladi sportaš u 2022. godini

Na svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u Zagrebu Hrvatski olimpijski odbor (HOO) po 16. put je nagradio najuspješnije sportaše i sportašice do 20 godina te proglasio najveće sportske nade (do 16 godina), a u glavnom izboru – laureati HOO-ove Nagrade Dražen Petrović 2022. u pojedinačnoj konkurenciji su Zrinka Ljutić (skijanje) i Mili Poljičak (tenis).

Budući da su oboje zauzeti sportskim obvezama, nagrade su primili njihovi izaslanici – Zrinkina mama Martina Cvjetko Ljutić i Robert Križanović, bliski prijatelj obitelji Poljičak. Ujedno su i pročitali poruke najuspješnijih hrvatskih sportašice i sportaša u 2022. godini, od kojih su oboje već bili laureati ovog izbora kao najveće nade hrvatskog sporta.

Zahvaljujem HTS-u na nominaciji i HOO-u na izboru za ovu nagradu. Iznimno sam sretan što sam još jednom dobitnik nagrade koja nosi ime po velikom Draženu Petroviću – kratka je poruka senzacionalnog pobjednika ovogodišnjeg juniorskog Wimbledona Milija Poljička, ujedno i najveće hrvatske sportske nade iz 2018. godine.

 

Organizacije