Najbolji svjetski Super-Seniori u Umagu

Najbolji svjetski Super-Seniori u Umagu

Umag je i ovoga rujna mjesto okupljanja vodećih svjetskih tenisačica i tenisača u dobnoj skupini Super-Seniora, koja obuhvaća teniske veteranke i veterane u dobi od 65 godina i više do 85 godina i više. U rasporedu ovogodišnjeg umaškog Svjetskog prvenstva Super-Seniora prvo je na red došlo ekipno natjecanje, dovršeno proteklog vikenda, dok se ovoga tjedna igraju pojedinačni turniri u svim dobnim kategorijama u super-seniorskoj konkurenciji.

U borbi za pobjede bile su i hrvatske reprezentacije. U završnom poretku u društvu s puno zahtjevnog posla na terenu, najviše su se istaknuli reprezentativci na Bitsy Grant Cupu (dobna skupina +75 godina), koji su okončali natjecanje na 10. mjestu. Muška reprezentacija na Jack Crawford Cupu (+70 godina) bila je 14., igrači na Gardnar Mulloy Cupu (+80 godina) zauzeli su 16. poziciju, a momčadima brojčano bogati Britannia Cup (+65 godina) donio je kraj natjecanja na 20. mjestu.

U akciji su bile i dvije hrvatske ženske reprezentacije. Igračice na Kitty Godfree Cupu (+65 godina) bile su 12., a reprezentativke na Althea Gibson Cupu (+70 godina) zauzele su 13. mjesto.

Ekipnim natjecanjem dominirale su reprezentacije SAD-a, koje su osvojile ukupno pet naslova. Igračice ženskih reprezentacija slavile su na Kitty Godfree Cupu (+65 godina), Althea Gibson Cupu (+70 godina) i Ekipnom kupu u dobi iznad 85 godina. Njihovi muški kolege otišli su do naslova na Bitsy Grant Cupu (+75 godina) i Ekipnom kupu za igrače starije od 85 godina.

Francuski tenisači osvojili su Britannia Cup (+65 godina), Danci su bili najbolji na Jack Crawford Cupu (+70 godina), a Čileanci na Gardnar Mulloy Cupu (+80 godina). Francuskinje su došle do naslova na Queens Cupu (+75 godina), dok su Argentinke slavile na Doris Hart Cupu (+80 godina).

Borba na pojedinačnim turnirima

Poslije završetka ekipnog, u tijeku je pojedinačno natjecanje. Od hrvatskih tenisačica i tenisača, najbolji rezultat ostvario je Borivoj Dakić, koji je s dvije pobjede došao do trećeg kola na turniru dobne skupine +65 godina. Anđelko Bota i Anton Vidmar su na tom turniru doživjeli poraze u prvom kolu, dok je Branko Pizzul predao prvo kolo turnira igrača u dobnoj skupini +70 godina.

Zorka Bratinić bila je slobodna na početku turnira tenisačica dobne skupine +65 godina, ali nije prošla svoju prvu prepreku, s porazom u drugom kolu.

Foto. Mario Zlokić

Organizacije