Nakon šest godina Davis Cup ponovno u Varaždinu

Nakon šest godina Davis Cup ponovno u Varaždinu

Sljedećeg vikenda, 3. i 4. veljače, Varaždin će ponovno biti domaćin u susretu Davis Cupa. Nakon dvoboja s Ekvadorom 2010. i Kazahstanom 2018. naša će reprezentacija još jednom nastupiti u gradskoj sportskoj dvorani Arena Varaždin, a ovaj put suparnik će biti Belgija. Radi se o okršaju tzv. Qualifier faze, a pobjednik će izboriti plasman na jedan od četiri turnira prvog kruga završnice, koji je na rasporedu u rujnu.
Prije šest godina Hrvatska je svladala Kazahstan rezultatom 3:1. Bila je to posljednja sezona kada se Davis Cup igrao po „starom sustavu“, a baš je Varaždin jedan od gradova u kojem je Hrvatska trasirala put prema naslovu. Prije toga, u prvom kolu, u Osijeku je svladala Kanadu 3:1, a nakon toga slijedile su pobjede protiv SAD-a u Zadru (3:2) i Francuske u Lilleu (3:1).
Naša je reprezentacija i protiv Ekvadora i protiv Kazahstana imala veliku podršku s tribina, a jednak vjetar u leđa očekuje se i sada. Ulaznice su u prodaji na poveznici https://www.ulaznice.hr/web/regular/15045068 Na raspolaganju su dnevne ulaznice po cijeni 10 eura, te komplet za oba dana, po cijeni od 15 eura.
Prvog dana, u subotu, početak će biti u 14, a dan potom, u nedjelju, u 13 sati. U subotu su na rasporedu dva pojedinačna meča, a u nedjelju program počinje okršajem parova te se nastavlja dvama pojedinačnim mečevima. Za Hrvatsku su prijavljeni Borna Gojo, Duje Ajduković, Marin Čilić, Ivan Dodig i Mate Pavić, a za Belgiju su nominirani David Goffin, Zizou Bergs, Joris de Loore, Sander Gille i Joran Vliegen.
Foto: Mario Ćužić

Organizacije