Nika Čakarun do četvrtfinala u Bukureštu, Ilaria Morožin među najboljih osam u Rotterdamu

Nika Čakarun do četvrtfinala u Bukureštu, Ilaria Morožin među najboljih osam u Rotterdamu

Nika Čakarun (na slici) igrat će u četvrtfinalu Tennis Europe turnira 2. ranga uzrasta do 14 godina u Bukureštu. Ona je na startu bila slobodna, zatim je u drugom kolu nadvisila Rumunjku Brianu Mariju Giuvelic (2:6, 6:3, 6:0) da bi u trećem slavila protiv još jedne domaće predstavnice, Sonije Erice Butuc Cerchez (4. nositeljica) – 6:3, 6:3. Za polufinale igra protiv Rumunjke Narcise Renate Marcu.

Ilaria Morožin plasirala se u četvrtfinale TE turnira 2. ranga uzrasta do 12 godina u Rotterdamu i to nakon što je osvojila prvo mjesto u svojoj B skupini. U četvrtak je u 3. kolu svladala Njemicu Lunu Yaru Zytelewski (6:1, 6:3) te će prolaz u polufinale tražiti protiv Belgijke Mikaelle De Hert.

Ana Petković nije se uspjela probiti u četvrtfinale TE turnira 1. ranga uzrasta do 14 godina u francuskom Sainte Genevieve Des Boisu, Dubrovkinju (4. nositeljica) je u trećem kolu zaustavila Francuskinja Elise Rohrbach – 7:5, 6:3. Korana Barišić poražena je u trećem kolu TE turnira 1. ranga uzrasta do 12 godina u francuskom Aurayu od Britanke Megan Knight – 6:3, 6:1.

Organizacije