Nikola Mektić: Bod u paru sada ima još veću težinu

Nikola Mektić: Bod u paru sada ima još veću težinu

Među hrvatskim igračima koji se pripremaju za predstojeći završni turnir Davis Cupa u Madridu posebno ugodne uspomene za Caju Mágicu vežu Nikolu Mektića, jer je upravo u ovom kompleksu osvojio svoj prvi od dosadašnja tri naslova u paru na turnirima iz serije ATP Masters 1000. Koliko su još svježe uspomene, godinu i pol nakon tog trijumfa?
“To je bilo prvi put da sam uopće nastupio na tom turniru i odmah ga osvojio. Općenito mi je grad predivan i volim se vraćati u Madrid i Španjolsku, ovdje se odlično osjećam. Igrački mi odgovaraju uvjeti, nadmorska visina ima utjecaj u tome jer je brže. Turnir se igra na zemlji, što ovdje na Davis Cupu neće biti slučaj, ali ukupno se ovdje osjećam odlično.”
Naša reprezentacija ne oskudijeva vrhunskim igračima u paru, jer su čak četvorica u opciji za nastup u Madridu. Je li sada već jasnije tko bi mogao igrati?
“Ne zna se još. Čekamo Ivana Dodiga da dođe iz Londona, trebao bi nam se priključiti danas (op. petak), pa ćemo imati još dan-dva za trening. Mate Pavić je posljednjih tjedana imao problema s leđima, pa ćemo još procijeniti je li sasvim spreman i na temelju toga odlučiti tko će igrati.”
U starom sustavu Davis Cupa, kada je bilo moguće osvojiti pet bodova te je onaj u paru vrijedio 20%, sada je situacija drugačija. Moguće je osvojiti najviše tri boda, što znači da onaj iz para vrijedi jednu trećinu. Koliko je to dobro za ambicije ovakve hrvatske reprezentacije?
“Da, sada vrijedi 33%. Oslabljeni smo u pojedinačnom dijelu zbog ozljede Marina Čilića i tu moramo tražiti prednost. Imamo širok kadar i nadam se da ćemo tu prednost ovdje iskoristiti”, kaže Nikola Mektić.

Organizacije