Nikola Mektić uoči susreta sa Španjolskom: Nemamo problema s pritiskom

Nikola Mektić uoči susreta sa Španjolskom: Nemamo problema s pritiskom

Odbrojavaju se posljednji sati do četvrtfinalnog okršaja u Davis Cupu između Hrvatske i Španjolske u Malagi, a naša reprezentacija napokon je kompletirana. Naravno, Mate Pavić i Nikola Mektić imali su valjanu ispričnicu što su se sastavu priključili u ponedjeljak, jer su dan ranije igrali u finalu ATP Finalsa u Torinu u konkurenciji parova. Po dolasku u Malagu najprije su uslijedile čestitke ostalih članova ekipe, koja će u srijedu s početkom u 16 sati (uz prijenos na Sport klubu) pokušati izborili plasman u polufinale.
„Hvala na čestitkama. U Torinu smo imali odličan turnir – nažalost, zapeli smo u finalu, ali sve u svemu zadovoljni smo igrom, sakupili smo dosta mečeva i dosta samopouzdanja uoči dolaska u Malagu. Odradili smo trening i bit ćemo spremni za sutra“, rekao je Mate Pavić.
Koliko je dobar impuls samopouzdanje sakupljeno u mečevima na najvišoj razini?
„Mislim da je to korisno“, kaže Nikola. „I prošle godine smo imali dobar završni turnir i u dobroj formi došli na Davis Cup, ostvarili nekoliko pobjeda. Nadam se da možemo tako nastaviti i ovaj put. Teren nije toliko različit kao u Torinu, malo je brži u odnosu na prošlu godinu u Davis Cupu. Mislim da ćemo se moći dobro prilagoditi.“
Pobjeda u paru donosi trećinu mogućih bodova u cijelom susretu, jer su osim tog okršaja na rasporedu još dva pojedinačna meča. Koliko je ta trećina važna?
„Bitno je. Posljednjih godina, otkad se format promijenio, parovi imaju veće značenje. Mislim da je dobra stvar da imamo dobar par. Prošle godine smo pobijedili u svim mečevima, ove godine u Bologni smo pobijedili u dva od tri meča, tako da očigledno dobro igramo. Odgovarali su nam uvjeti u Davis Cupu, uključujući atmosferu, pa ćemo biti blagi favoriti u meču protiv španjolskog para. Bitno je da odigramo kao što smo igrali u nekoliko posljednjih mečeva“, kaže Pavić.
Kada se povede razgovor o pritisku Nikola Mektić uvijek kaže da je dobrodošao i da njih dvojica s tim nemaju problema. Vrijedi li to i za ovaj susret?
„Apsolutno stoji. Dolazimo s turnira na kojem je pritisak bio ogroman. Možda smo zbog toga u prednosti jer dolazimo s turnira, a dobar dio drugih igrača je već nekoliko tjedana pauzirao. U susretu su samo tri meča, rezultat 1:1 je dosta izgledna opcija nakon pojedinačnih okršaja, a mi ćemo u tom slučaju biti spremni dati sve od sebe“, rekao je Mektić.
Rok do kada izbornici Vedran Martić i Sergi Bruguera trebaju prijaviti sastave istječe sat vremena prije početka susreta. U hrvatskoj postavi tu su Marin Čilić, Borna Ćorić i Borna Gojo, a kod Španjolaca najizgledniji kandidati za pojedinačne mečeve su Pablo Carreño Busta i Roberto Bautista Agut.

Foto: Mario Ćužić

Organizacije