Nikolina Babić nova predsjednica Hrvatskog teniskog saveza

Nikolina Babić nova predsjednica Hrvatskog teniskog saveza

ZAGREB – Jednoglasnom podrškom nazočnih na Skupštini održanoj u četvrtak u Zagrebu Čakovčanka Nikolina Babić izabrana je za predsjednicu Hrvatskog teniskog saveza za predstojeće dvije godine, odnosno do isteka mandata prethodnog predsjednika Franje Lukovića. Od 41 člana Skupštine bilo ih je nazočno 33, a svi su bez rezerve podržali jedinu pristiglu kandidaturu.
“Ovo je velika čast i obaveza. Čast iz razloga što je temelj za moja kandidaturu došao od ljudi iz tenisa, stoga im zahvaljujem na potpori”, rekla je Nikolina Babić netom nakon izbora. “Morat ćemo puno raditi. Inzistirat ću na sustavu, timskom radu i odgovornosti. Struka će nam biti u prvom planu. Prioritetni cilj nam je vratiti djecu na teniske terene, omasoviti turnire, jer danas imamo poluprazne ždrijebove od 12 do 18 godina. Gotovo da nemamo zastupnike na juniorskim Grand Slam turnirima i to govori o nesustavnom radu posljednjih nekoliko godina. Struka i djeca su nam broj jedan i glavna poruka će biti vratiti tenis u Hrvatski teniski savez gdje su svi dobrodošli. Otvoreni smo za pozitivnu kritiku, da svatko da svoj doprinos. HTS je toliko jak koliko su jake regije. Također, moramo se odmah posvetiti organizaciji predstojećeg polufinalnog susreta Davis Cupa protiv SAD-a”
Na Skupštini je razriješen dosadašnji Upravni odbor, te izabrano devet od ukupno 15 članova novog. U njemu su Franc Regina, Ivan Cerović, Krešimir Bubalo, Bojan Ružić, Mario Pavić, Petar Mirić, Davorin Prpić, Neven Nakić i Mihovil Švigir. 
 

Organizacije