Nikolina Babić još četiri godine na čelu HTS-a, odabran i Upravni odbor

Nikolina Babić još četiri godine na čelu HTS-a, odabran i Upravni odbor

Nakon usklađivanja članstva Skupštine HTS-a sa Zakonom o sportu, Hrvatski teniski savez u Zagrebu je održao sjednicu nove Skupštine koja je ovom prilikom bila i izborna – s odabirom dosadašnje predsjednice Nikolini Babić za nastavak posla na čelu Saveza u novom četverogodišnjem mandatu, do 2023. godine. Odlukom većine sudionika sjednice, odabran je i novi Upravni odbor, a nakon izbora, predsjednica Babić ukratko je opisala posao koji je pred vodstvom Saveza.

Kao i do sada, u prvom će planu biti podrška igračima, klubovima i reprezentacijama, a pri tome će pomoći i novi projekti, poput Regionalnog teniskog centra u Zadru koji će sa svim sadržajima biti otvoren vrlo brzo, 15. rujna. Predsjednica HTS-a ponovila je kako će princip rada i dalje biti da su prostorije Saveza u zagrebačkoj Gundulićevoj uvijek otvorene tenisačicama i tenisačima. Među tijelima saveza koja su dobila podršku na sjednici Skupštine, Upravni odbor ima tri nova članova u odnosu na dosadašnji sastav, s odabirom Mate Matića, Jasmina Bajića i Filipa Fantonija unovi UO. Fantoni je priključen kao predstavnik iTeama, najboljeg teniskog kluba u Hrvatskoj u protekloj godini, a za taj naslov primio je posebno priznanje iz ruku predsjednice Babić.

Članovi Skupštine su većinom glasova prihvatili izvještaj o radu HTS-a i financijski izvještaj Saveza za proteklu godinu, a ustanovljeni su i novi Odbori za sportske aktivnosti HTS-a, koji će logistički olakšati suradnju klubova u različitim krajevima Hrvatske.Odbora za sportske aktivnosti bit će pet, a HTS-ova predsjednica pojasnila je potrebu za tom novošću.

“Hrvatski teniski savez ranije je bio usmjeren na regije, što nije bilo u skladu sa Zakonom o sportu jer država ne poznaje regije, nego županije i gradove, no s obzirom na to da u nekim županijama imamo po tri kluba, a u nekima i ne možemo formirati županijske teniske saveze jer nemamo dovoljan broj klubova, za tenis su županije preslabe i same po sebi ne bi mogle funkcionirati. S novim odborima najviše će se poboljšati logistika, organizacija i potpora, svi županijski teniski savezi bit će u odborima kako bi međusobno mogli dogovarati i uskladiti aktivnosti, kazala je Nikolina Babić.

Nakon Skupštine, na sastanku Upravnog odbora za novog izvršnog direktora HTS-a izabran je Vladimir Jovanoski.

Organizacije