Nino Serdarušić bez prolaza u četvrtfinale, propustio tri set lopte u prvoj dionici

Nino Serdarušić bez prolaza u četvrtfinale, propustio tri set lopte u prvoj dionici

Nino Serdarušić se ipak nije uspio pridružiti Dini Prižmiću, koji će tako biti jedini hrvatski tenisač u četvrtfinalu turnira iz serije ATP Challengera Falkensteiner Punta Skala Open u Petrčanima. U susretu drugog kola našeg je reprezentativca sa 7:6 (4), 6:3 svladao Talijan Alessandro Giannessi, 261. na aktualnoj ATP listi.
Nino je imao odličnu priliku u prvoj dionici, kad je pri vodstvu 5:4 imao tri set lopte na suparnikovu početnom udarcu. Talijan je u tie breaku rano došao do prednosti i potom osvojio prvi set. U drugoj dionici odlučujući je bio jedan jedini break, koji je Giannessi napravio za vodstvo 5:3.
Tako je turnir u pojedinačnoj konkurenciji što se tiče hrvatskih igrača ostao na Prižmiću, koji će u petak igrati protiv Francuza Cazauxa.
Nino se, međutim, nešto kasnije utješio u konkurenciji parova, jer je s Francuzom Manuelom Guinardom izborio plasman u polufinale, pobjedom 6:1, 7:6 (4) protiv ukrajinsko-hrvatske kombinacije Molčanov, Poljičak. Duje Ajduković i Frane Ninčević su, pak, također u meču drugog kola doživjeli poraz protiv Ivana i Mateja Sabanova iz Srbije (1:6, 2:6).
Foto: Frane Hrabrov

Organizacije