Noa Pasarić: Rano sam zavolio tenis pa sam počeo trenirati sve više i bolje

Noa Pasarić: Rano sam zavolio tenis pa sam počeo trenirati sve više i bolje

Teniska stanka u kojoj nema turnira utjecala je na profesionalce s ATP i WTA Toura, ali i na one mlađe i još mlađe, koji su se nadali da bi im uspješni početak sezone mogao dati zamah dok traže nove pobjede. Među njima, Noa Pasarić je rano u 2020. bio raspoložen na Hrvatski Telekom Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u svojem uzrastu, do 12 godina, na kojem je slavio naslov na terenima TK-a Zagi na Zagrebačkom velesajmu.

Mladi adut zagrebačkog Vulpesa najteži je posao imao na početku turnira, slavivši u tri seta protiv Marka Ercega. Nakon toga krenula je serija u kojoj je lomio narednu četvoricu suparnika bez gubitka seta, uključujući pobjedu nad Matejem Kukrikom u finalu sa 6:3, 6:4 u tom meču.

– Nisam baš počeo dobro, u prvom kolu sam skoro izgubio, ali od drugog sam počeo igrati sve bolje i bolje. Četvrtfinale, polufinale i finale bili su najbolji – opisao je Noa vlastiti put na dvoranskom državnom prvenstvu, na kojem je posebni izazov bilo finale.

Kukriku prije toga nisam pobijedio već dosta dugo pa sam bio sretan što sam uspio baš na tom turniru.

Prije nego je zaigrao u dvorani zagrebačkog Zagija, Noa je obavio dobar posao zagrijavajući se za sezonu.

– Pripreme su bile super. Treniram s Goranom Rožićem, radimo godinu dana i odlično se slažemo. Počeo sam igrati s četiri godine u teniskoj školici, rano sam zavolio tenis pa sam počeo trenirati sve više i bolje – opisao je novi hrvatski dvoranski prvak, koji se odlično osjeća igrajući za Vulpes u kojem je otpočetka.

Spominjući svoje glavne snage u igri, Noa je istaknuo što mu najviše leži na terenu.

– Najviše volim servise, a volim i kada sam na voleju. Sporija podloga mi je draža, dosta sam brz, mogu lakše vraćati i teže lopte pa zbog toga više volim zemlju od bržih podloga.

Ljubav prema tenisu u Noinom je slučaju rasla i u društvu njegova djeda Dade Hofštetera, koji je već dugo u tenisu i uz hrvatsku reprezentaciju u Davis Cupu kao stručnjak za pripremu reketa.

– Super je imati djeda koji je toliko dugo u tenisu, voli me pogledati kada može, ali ne voli se miješati u teniske stvari sa svojim savjetima – kaže Noa, koji je rano u 2020. počeo graditi i svoju reprezentativnu priču. Igrao je za Hrvatsku na kvalifikacijskom turniru Tennis Europe Winter Cupa u uzrastu do 12 godina u austrijskom Neudörflu, bez dolaska do završnice, ali s vrijednim iskustvom za nove susrete.

– Bilo je odlično, svi smo se super slagali. Bilo mi je prvi put da sam igrao za Hrvatsku, osjećao sam pritisak, ali nakon što sam odigrao prvi meč bilo je sve lakše i lakše – prisjetio se Noa, koji zna što će biti glavna stvar u nastavku godine.

– Želja mi je trenirati bolje i jače, a veselim se i svim drugim turnirima s reprezentacijom – zaključio je novi Vulpesov adut.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Organizacije