Noa Vukadin i Sara Svetac do završnice u Sarajevu

Noa Vukadin i Sara Svetac do završnice u Sarajevu

Noa Vukadin i Sara Svetac igrat će u finalu Tennis Europe turnira 1. ranga uzrasta do 16 godina u Sarajevu! Noa (4.) je u polufinalu izbacio prvopostavljenog Talijana Petera Buldorinija (4:6, 6:4, 6:0) i naslov će tražiti protiv 2. nositelja, Slovaka Petera Benjamina Privare. Sara (2.) je, pak, do završnice stigla nakon uspjeha protiv Čehinje Amelia Smajkalove (6.) – 3:6, 6:4, 6:3. Posljednja prepreka na turniru bit će joj 3. nositeljica, Čehinja Nikola Bartunkova. Splićanka je u petak igrala i finale parova, nju i Ukrajinku Katerynu Lazarenko nadvisile su Čehinje Bartunkova i Smejkalova – 7:6(3), 6:4.

Nora Knežević nije uspjela proći u finale TE turnira 2. ranga uzrasta do 14 godina u Budimpešti, izgubila je u polufinalu nakon velike borbe od Poljakinje Olivije Bergler – 7:6(8), 7:5.

Alen Bill izgubio je četvrtfinalni susret na TE turniru 2. ranga uzrasta do 16 godina u njemačkom Regensburgu, bolji je bio Čeh Jan Jadlovsky – 7:6(1), 6:0. Utjeha za našeg igrača stigla je u parovima, on i Rus Maksim Žukov plasirali su se u finale nakon slavlja protiv njemačke kombinacije Tim Hammes/Yannik Kelm – 3:6, 6:3, 10:4. Duje Markovina i Anton Stipetić poraženi su u polufinalnom susretu parova na TE turnira 1. ranga uzrasta do 12 godina u Regensburgu od Čeha Sebastiana Chodure i Jana Kumstata – 2:6, 6:2, 10:2.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup