Noah: Mislio sam da Lucas ima izgleda, no Marin je šampion

Noah: Mislio sam da Lucas ima izgleda, no Marin je šampion

– Mislim da je 1:1 nakon prvog dana realno stanje. Richard je odigrao solidan meč, imao sva rješenja za svog suparnika. Meč Pouilea i Čilića bio je puno neizvjesniji, u jednom sam trenutku meča mislio da Lucas ima izgleda za uspjeh, no Marin se još jednom pokazao kao velik šampion. Mečevi u Davisovu kupu su mentalna stvar, dva ili tri poena mogu promijeniti cijelu priču. Ovog je puta Čilić bio jači. Mogu samo reći da iz svakog meča nešto naučimo, tako je bilo i ovom prilikom. No, na kraju svi možemo biti zadovoljni – s obzirom da je 1:1, biti će ‘živih’ mečeva i u nedjelju što je odlično za tenis – riječi su francuskog izbornika Yannicka Noaha nakon prvog dana dvoboja u Zadru.

– Nije bilo lako igrati protiv Marina, radi se o velikom igraču. nakon šćto sam osvojio treći set, odmah sam u četvrtom izgubio svoj servis. Iako sam imao prilike za povratak, nisam ih uspio iskoristiti. Dao sam sve od sebe, no Čilić je danas bio bolji – priznao je Lucas Pouille.

Richard Gasquet, koji je pobjednički okončao svoj meč protiv Borne Ćorića, ponudio je nakon dvoboja svoje viđenje tog sraza.

– Borna je jedna od mladih zvijezda koje dolaze, vidim ga vrlo brzo u društvu 10 najboljih na svijetu. Osvajanje drugog seta bilo je ključno za moju pobjedu. Da sam ga izgubio, svašta se moglo dogoditi . Domaći su navijači bili sve glasniji i radili pritisak. Jako sam sretan da je sve završilo u tri seta – priznao je nakon pobjede Gasquet.

Organizacije