Novak Đoković: Pozivam sve da dođu i da uživamo u sportskom, humanitarnom i glazbenom spektaklu

Novak Đoković: Pozivam sve da dođu i da uživamo u sportskom, humanitarnom i glazbenom spektaklu

Zadar i Hrvatska pripremaju se za početak turnira Adria Toura na Višnjiku. Prvi mečevi turnira koji će biti vrhunac zadarskog teniskog tjedna igraju se u subotu, a s približavanjem vikenda, na terene Višnjika je prvi put stigao Novak Đoković, koji je obišao središnji teren na kojem nas čeka glavni dio akcije, a posjetio je i terene na tvrdoj podlozi u novom Regionalnom teniskom centru Hrvatskog teniskog saveza.

Po dolasku na Višnjik, prvi tenisač svijeta otkrio je kakvi su mu prvi zadarski dojmovi.

– Prvi puta sam u Zadru, bio sam manje-više u svim ostalim dijelovima Hrvatske. Drago mi je što mogu iskusiti i doživjeti ovo mjesto i ovaj grad – kazao je Đoković.

– Ovo je grad sporta, košarke, rukometa, tenisa, jako je lijepa tradicija sporta u Zadru i koliko sam do sada čuo, veliko je zanimanje publike za dolazak. Ovim putem bih pozvao još jednom sve da dođu i da uživamo u sportskom, humanitarnom i glazbenom spektaklu koji ćemo prirediti od petka do nedjelje – zaključio je svjetski broj jedan.

Uz Đokovića, središnji teren na Višnjiku obišao je i Goran Ivanišević, direktor zadarskog turnira Adria Toura, koji sa svjetskim brojem jedan ima uspješnu trenersku suradnju. Goran je trenutno ponajprije s mislima na natjecanje koje nas čeka u subotu i nedjelju.

– Za sada je sve super. Očekujemo dio tribine iz Beograda koji dolazi večeras i bit će postavljen sutra. Teren je dobar, sve je dobro, svi su zdravi i živi – opisao je hrvatski teniski velikan, dodajući koliko Zadru i Hrvatskoj znači gledanje Novaka Đokovića uživo.

– Došao nam je jedan od najpopularnijih sportaša na svijetu, ne govorim samo o tenisu. Ovo je veliki trenutak za Zadar, jedva čekamo da sve počne, da se igra i da bude odličan tenis kao što je bio u Beogradu. Vidjeli smo da je u Beogradu bio spektakl što se tiče i publike i tenisa, igrali su odličan tenis, idemo to nastaviti i u Zadru – istaknuo je Ivanišević.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup