Nove pobjede Tare i Noe, Katarina ispala

Nove pobjede Tare i Noe, Katarina ispala

Tara Würth izborila je četvrtfinale ITF-ova juniorskog turnira prvog ranga u Berlinu. Tara je napravila novi korak u glavnom njemačkom gradu sa 6:4, 3:6, 6:2 u osmini finala protiv šeste nositeljice, Ruskinje Marije Šušarine, a u četvrtfinalu će ići na Dankinju Hannah Viller Moller.

Noa Krznarić ide dalje na turniru četvrtog ranga u danskom Hillerodu, na kojem će igrati u polufinalu. Prvopostavljena Noa prošla je četvrtfinale predajom Japanke Kyoke Kubo dok je japanska igračica bila u prednosti, s vodstvom od 6:2, 2:1. Polufinalna suparnica bit će joj britanska predstavnica Kristina Paskauskas.

Sara Zalukar i Katarina Duić Plumtree bit će na suprotnim stranama u finalu parova turnira petog ranga u Banjoj Luci, Sara u prvopostavljenoj kombinaciji s Čehinjom Patricie Kubikovom, a Katarina sa Srpkinjom Anđelom Lopičić, s kojom igra u četvrtopostavljenom paru. Lovre Erceg je s Crnogorcem Petrom Jovanovićem došao do finala muških parova. Suparnici u borbi za naslov bit će drugi nositelji, Australac Matthew Bosancic i Čeh Kristian Kubik.
Za razliku od parova, Duić Plumtree nije izborila finale singla. Katarinu je u polufinalu sa 6:3, 6:3 svladala Crnogorka Anja Drašković.

Organizacije