Novi pothvat Ivana i Marina u Tokiju, preko Britanaca do polufinala!

Novi pothvat Ivana i Marina u Tokiju, preko Britanaca do polufinala!

Ivan Dodig i Marin Čilić igrat će u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju! Hrvatska je kombinacija u srijedu stigla do novog uspjeha, naši su nakon velike borbe u četvrtfinalnom meču našli dobitnu kombinaciju protiv Britanaca Andyja Murraya i Joea Salisburyja – 4.6, 7:6(2), 10:7. Sve do sredine drugog seta činilo se da Britanci sigurno idu prema polufinalu, osvojili su prvi set, a nakon breaka u petom gemu druge dionice uskoro dolaze od prednosti od 4:2. Ipak, Marin i Ivan uspijevaju u osmom gemu vratiti izgubljeni servis, osvajaju tie-break, da bi u odlučujućem super tie-breaku stigli do velikog slavlja.

“Nivo cijelog meča je bio vrhunski. Britanci do tie-breaka drugog seta nisu napravili maltene nijednu grešku i svaki poen smo morali zaraditi”, rekao je Marin Čilić i dodao: “Iako smo imali set i break zaostatka nismo klonuli duhom, jer smo osjećali da igramo dobro i da taj rezultatski zaostatak nije bio posljedica naše loše igre. Cijelo vrijeme smo vjerovali da možemo proći, jer smo igrali odlično, no Murray i Salisbury su bili isto na sjajnoj razini u ukupno je meč po kvaliteti bio izuzetan. Oni su malo počeli padati tek prema tie-breaku drugog seta, a mi smo se tada počeli dodatno dizati i kad smo izjednačili na 1:1 u setovima tu smo pozitivnu energiju prenijeli u super tie-break. Mislim da je ovo jedan od najboljih mečeva koji smo Ivan i ja odigrali gledajući nivo tenisa s obje strane”, rekao je Marin.

Hrvatski će dvojac u polufinalu za suparnike imati Novozelanđane Marcusa Daniella i Michaela Venusa koji su u četvrtfinalu izbacili 3. nositelje, Kolumbijce Juana-Sebastiana Cabala i Roberta Faraha – 6:3, 3:6, 10:7.

Foto: Kopatsch/Sato/Sidorjak

Organizacije