Odluka o odgodi svih natjecanja iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza

Odluka o odgodi svih natjecanja iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza

Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za šport i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, vezano uz epidemiju koronavirusa Hrvatski teniski savez otkazuje s današnjim danom, sva natjecanja iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. 

Kako su natjecanja pod okriljem ATP, WTA, ITF I TE otkazana do 20. travnja, u skladu s time Hrvatski teniski savez odgađa odigravanje svih natjecanja koja su se trebala održati u razdoblju od 13. ožujka do 20. travnja.

Također preporuka je teniskim klubovima da postupe na isti način i da planirana natjecanja izvan kalendara HTS-a odgode do daljnjega.

S obzirom na novonastalu situaciju i odluku Vlade Republike Hrvatske o odgađanju nastave osnovnim i srednjim školama, fakultetima i zatvaranja vrtića preporuka Hrvatskog teniskog saveza je da sva mladež klubova HTS-a ne trenira do 31. ožujka 2020.

Za eventualne treninge seniora se daje preporuka pridržavanja svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša. https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne%20bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Preporučuje se otkazati sva putovanja na međunarodna natjecanja, a posebno u područja koja su definirana kao područja ugroze.

Ovisno o situaciji i preporukama zdravstvenih institucija hoće li doći do dodatne odgode ili će se natjecanja nastaviti prema važećem kalendaru informaciju ćemo objaviti pravovremeno putem web stranice HTS-a.

Hrvatski teniski savez

Organizacije