Održan 9. Kongres Zbora teniskih trenera Hrvatske

Održan 9. Kongres Zbora teniskih trenera Hrvatske

Na Nacionalnom teniskom centru u Zagrebu 1. i 2. travnja održan je 9. Kongres Zbora teniskih trenera Hrvatske, na kojem se okupilo 100 trenera iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Francuske.
Predavanja su bila visoko stručna, i vrlo kvalitetna. Uz glavnog predavača, Bjeloruskinju Irenu Čičmarovu, koja je višegodišnji predavač ITF-a i sudionik svih većih svjetskih konferencija, predavanja su održali i brojni hrvatski stručnjaci – Igor Šarić (pomoćnik izbornika Davisova kupa), Ico Humić (voditelj velike teniske akademije u Kijevu), Darija Dešković i Robert Brkljač (pomoćnici izbornici HTS-a u juniorskim kategorijama), Gordan Janković (trener prve europske igračice u konkurenciji do 14 godina Žive Falkner), Dario Novak (kondicijski trener Donne Vekić) te Mia Kurek, suradnica HTS-a i članica stručne komisije zadužene za prehranu igrača.

Tradicionalno nagrada “Počasni član ZTTH” ove je godine pripala bivšem predsjedniku ZTTH, profesoru Ivici Oreškoviću. Kongres je završen u nedjelju s vrlo zanimljivim predavanjima kondicijskog stručnjaka Miljenka Vidovića i Deana Misture, višeg fizioterapeuta i kinezioterapeuta koji je jedno vrijeme vodio brigu i o
Ivanu Ljubičiću. Kongres je uspješno organizirao Zbor teniskih trenera Hrvatske, sekcija Hrvatskog teniskog saveza.

Organizacije