U Barceloni održana Glavna skupština Tennis Europe, usvojen novi Statut

U Barceloni održana Glavna skupština Tennis Europe, usvojen novi Statut

U Barceloni je prošlog vikenda održana Glavna skupština Tennis Europe, na kojoj je sudjelovala i predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić. Najvažniji događaj bilo je usvajanje novog Statuta, za koji je istaknuto kako se radi o moderniziranom statutu Tennis Europe, koji je formuliran tijekom prošle godine nakon opsežnih konzultacija s ITF-om, LTA i drugim zemljama članicama. Statut je povezan s prvim Etičkim kodeksom Tennis Europe ikada, koji će stupiti na snagu odmah. U skladu s novim Kodeksom, Glavna skupština imenovala je četiri člana koji čine novo Stegovno povjerenstvo.
Skupština je također odobrila proračune za 2023. i saslušala godišnja izvješća odbora za juniore, profesionalce, odbore za ravnopravnost spolova i razvoj, kao i novosti predsjednika Međunarodnog teniskog saveza Davida Haggertyja.
“Posebno sam zadovoljan što su novu verziju Statuta jednoglasno podržali svi izaslanici. Ovo je bilo jedno od pitanja koja sam obećao riješiti kada sam izabran i sjajno je vidjeti da su nacije u Tennis Europe tako ujedinjene”, rekao je predsjednik Tennis Europe Ivo Kaderka.
Također, odlično predavanje održao je Alex Corretja, nekadašnji drugi tenisač svijeta na ATP listi.

Organizacije