Otkazana Skupština HTS-a

Otkazana Skupština HTS-a

Poštovani članovi HTS-a, skupštinari, članovi Upravnog i drugih organa HTS-a,
ponukan komentarima i najavama više interesnih grupa unutar našega Saveza da će naša već sazvana Skupština za četvrtak, 5. 4. 2018. biti nelegalna i osporavana, te uz interne i konzultacije s relevantnim organima uprave i sporta, odlučio sam je otkazati i time izbor novoga vodstva HTS-a za kratko vrijeme odgoditi. Ovoj odluci doprinio je i zahtjev jedne interesne grupe unutar HTS-a, da sazovem izvanrednu skupštinu HTS-a s jedinom točkom – usvajanje njihovog prijedloga novoga statuta HTS-a, s odredbama koje su po mojem uvjerenju, ali i po mišljenju nekoliko stručnjaka, štetne, protivne interesu hrvatskog tenisa i u nekim dijelovima potpuno protivne važećim propisima Republike Hrvatske, odnosno nezakonite.                                 

U najboljem interesu HTS-a je da iduća predsjednica ili predsjednik HTS-a ima uredan i neosporavani mandat i statut koji će neupitno u svim elementima biti potpuno u skladu sa važećim zakonima o sportu i o udrugama. Zato ću formirati radnu grupu koja će izraditi takav statut i sazvati skupštinu HTS-a, koja bi se trebala održati najkasnije do kraja svibnja ove godine, samo radi usvajanja novoga statuta – potpuno u skladu sa važećim propisima.

Odmah po usvajanju takvoga novoga statuta, predvidivo za kraj lipnja ili početak srpnja 2018. godine, sazvat ću skupštinu HTS-a koja će izabrati novu predsjednicu ili predsjednika i eventualno članove drugih organa HTS-a. Njihovi će mandati na taj način biti zaštićeni od osporavanja, što će osigurati nužnu institucionalnu stabilnost Saveza, neometano bavljenje tekućim i razvojnim prioritetima i urednu suradnju sa sponzorima.

Slijedom toga moja će ostavka stupiti na snagu danom održavanja te izborne skupštine, koja će se sazvati prema novo usvojenom statutu.   

Molim sve članove saveza da pomognu u ostvarivanju ovoga plana za osiguranje solidnih temelja za daljnji rad Saveza i kontinuiteta izvrsnih teniskih rezultata!

 

S poštovanjem,

Franjo Luković

Predsjednik

Organizacije