“Ovdje svjedočite velikoj tradiciji i sjajnoj teniskoj povijesti “

 
Godišnju skupštinu Međunarodnog teniskog saveza (ITF) ne čine samo sastanci, uvjerili su se u utorak predstavnici 107 članica koji u Zagrebu od utorka do četvrtka sudjeluju na sastanku krovne teniske svjetske organizacije. Na Sportsko-rekreacijskom centru Šalata, svojevrsnoj kolijevci zagrebačkog tenisa, organiziran je teniski turnir za sudionike, koji su otvorili predsjednik ITF-a David Haggarty i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
“Dobrodošli u naš grad, koji je već godinama domaćin turističkim, gospodarskim i sportskim događajima. Danas Grad, zajedno s HTS-om i publikom iz cijelog svijeta, svjedoči velikoj tradiciji i sjajnoj teniskoj povijesti koja se stvarala ovdje, na Šalati. Ovdje su igrali ili počinjali igrati velikani poput Punčeca, Palade, Mitića, Jovanovića, Prpića, Karlovića… Veselim se zajedničkom druženju i želim vam mnogo športskog uspjeha i iskrenog prijateljstva”, rekao je gradonačelnik Bandić, još jednom zaželjevši dobrodošlicu, prije negoli će s Haggertyjem izmijeniti nekoliko lopti na igralištu.
Opća godišnja skupština ITF-a prvi se put održava u Hrvatskoj, a trajat će do četvrtka, kada će se o glavnim zaključcima i temama novinarima obratiti predsjednik David Haggerty (snimio Rene Karaman).alt

Organizacije