Ove godine bez Wimbledona, organizatori otkazali turnir

Ove godine bez Wimbledona, organizatori otkazali turnir

Teniska sezona koja je u zastoju zbog pandemije koronavirusa proći će bez središnjeg i najvećeg događaja na travi. Organizatori su objavili da je otkazan ovogodišnji Wimbledon, koji je trebao biti održan od 29. lipnja do 12. srpnja.

Umjesto ovoga ljeta, 134. izdanje Grand Slam turnira na londonskoj travi bit će održano od 28. lipnja do 11. srpnja sljedeće godine. Odluka o otkazivanju ovogodišnjeg turnira stigla je nakon što je proteklih dana sve upućivalo na to da ove sezone neće biti Wimbledona. Otkazivanje je značilo da treći Grand Slam turnir u sezoni neće biti održan prvi put poslije 1945. godine, kada se na londonskoj travi nije igralo zbog 2. svjetskog rata.

Nakon objave odluke o otkazivanju Wimbledona, ATP i WTA obznanili su da neće biti muških i ženskih turnira koji su trebali biti održani ranije u lipnju. Povratak na ATP i WTA Tour bi se, tako, mogao dogoditi najranije 13. srpnja.

Pored toga, neće biti ni lipanjskih ITF turnira, s ITF-ovom objavom o produženju stanke koja će također trajati barem do 13. srpnja.

Organizacije