Pavić i Marach osvojili Australian Open!

Pavić i Marach osvojili Australian Open!

Hrvatska ima pobjednika Australian Opena! Splićanin Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach osvajaći su turnira parova nakon što su u finalnom susretu bili bolji od kolumbijske kombinacije Juan Sebastian Cabal/Robert Farah – 6:4, 6:4. U oba je seta odluka pala nakon breaka u devetom gemu. Cabal i Farah nisu iskoristili niti jednu od ukupno šest break-lopti u meču.

Bila je ovo njihova 14. uzastopna pobjeda u 2018. godini te su tako ušli u povijest kao prvi par (od 1987., od kada je turnir u sadašnjem terminu) kojem je pošlo za rukom osvojiti dva pripremna turnira prije puta u Melbourne te nastaviti niz do slavlja na Australian Openu. Mate je osvojio svoj 11. naslov u paru u karijeri (Marach 20.) te tako postao drugi hrvatski tenisač s Grand Slam naslovom u konkurenciji muških parova, prethodno je 2015. Ivan Dodig slavio na Roland Garrosu. Isto tako, Pavić je s 24 godine i 207 dana postao najmlađi pobjednik u paru na Australian Openu još od Francuza Michaela Llodre 2004. (23 godine i 259 dana). Marach je postao treći Austrijanac s Grand Slam naslovom u paru, nakon Julian Knowlea i Jurgen Melzera. 

Ljevorukom Splićaninu je ovo drugi Grand Slam naslov (2016. osvojio s Njemicom Siegemund osvojio US Open u konkurenciji mješovitih parova), a u nedjeljnom će finalu imati priliku za treću krunu s obzirom da s Kanađankom Gabrielom Dabrowski igra novu završnicu u mješovitim parovima.

Organizacije