Petra bez finala Birminghama, Goerges bolja

Njemica Julia Goerges, 19. tenisačica svijeta, pobijedila je Petru Martić u polufinalu WTA Premier turnira u Birminghamu i to nakon dva seta – 6.4, 6:3.

Sve do 4:4 u prvom setu obje su tenisačice čvrsto držale svoj servis, tada Goerges dolazi do breaka i seta, a sve ponavlja i na startu druge dionice za 1:0. Martić tada jedini put u meču oduzima servis suparnici, te drži svoj servis za 2:1. Nakon toga Njemica u potpunosti dominira dvobojem i s nova dva breaka do kraja meča odlazi u finale. Petra je susret završila bez asa uz 60 posto prvog servisa. Iskoristila je jednu od dvije break-lopte u meču, a Goerges četiri od 10. Na novoj WTA listi bit će na 24. mjestu, čime će izjednačiti najbolji renking karijere. S bodovima za polufinale Birminghama će, kada se radi samo o rezultatima u 2019. godini, skočiti na čak 14. poziciju.

Jedno mišljenje o “Petra bez finala Birminghama, Goerges bolja”

  • Petra na početnom udarcu mora biti opasnija i taj servis mora napraviti štetu protivnicama! O tome ovsi irazvoj igre nakon početnog udarca!
    Ako želi naprijed unutar top 15, to je segment igre kojeg definitivno mora razviti a ima sav potencijal za to.
    Nekog odličnog trenera samo za servis i igru poslije početnog udarca, volej i poluvolej. To ako razvije i doda u svojoj igri onda će biti daleko opasnija i napredovati će . Ovako joj je igra ostala predvidiva i protiv igračica kao što je Goerges koja ima sjajan servis i dobar volej Petra nema šansi.

Komentari su zatvoreni.