Petra i Borna u polufinalu Hrvatski Telekom Zagreb Junior Cupa

Petra i Borna u polufinalu Hrvatski Telekom Zagreb Junior Cupa

Petra Marčinko i Borna Devald dva su koraka od naslova na Hrvatski Telekom Zagreb Junior Cupu, juniorskom ITF turniru 4. ranga koji se igra na TC Maksimir. Oboje su u četvrtak stigli do polufinala – Petra (4. nositeljica) u četvrtfinalu nije imala problema protiv Poljakinje Rozalije Gruszczynske (6:3, 6:3), dok je Borni kod vodstva od 6:3 i 3:0 meč predao 4. nositelj, Poljak David Taczala. Marčinko će finale tražiti protiv prvopostavljene Francuskinje Nine Radovanovic, dok će Borna odmjeriti snage s 5. nositeljem, Francuzom Lucom Van Asscheom.

Što se tiče konkurencije parova, za naslov će se kod tenisača boriti Alen Bill i Luka Mikrut (u polufinalu svladali 1. nositelje, Poljaka Marcela Kamrowskog i Francuza Lucu Van Asschea – 4:6, 7:6(3), 15:13) te Francuz Charlelie Cosnet i Irac Ammar Elamin koji su u drugom polufinalu porazili naše Ivana Karla Bana i Nou Vukadina – 6:4, 6:3. Kod tenisačica u finalu su Petra Marčinko i Francuskinja Nina Radovanovic nakon slavlja protiv Čehinje Denise Hrdlinkove i Klare Vukičević – 6:3, 6:3. Posljednja prepreka na turniru bit će im Ruskinja Victoria Borodulina i Poljakinja Rozalia Gruszczynska.

Tara Wurth i Noa Krznarić nisu se uspjele probiti u treće kolo juniorskog ITF turnira 1. ranga u Bradentonu (Florida) poznatijeg pod nazivom Edddie Herr – Taru je u drugom kolu svladala Slovenka Živa Falkner (6:3, 6:4), a Nou drugopostavljena Čehinja Linda Fruhvirtova – 6:4, 6:1.

Organizacije