Petra i Ivo otkazali OI

alt

Olimpijske igre 2012. godine
LONDON – Ivo Karlović i Petra Martić nisu uspjeli sanirati ozljede uoči starta teniskog turnira na Olimpijskim igrama, te su bili primorani otkazati sudjelovanje…
Ivo Karlović, koji je unatoč ozljedi desnog skočnog zgloba jučer, 25. srpnja doputovao u London s velikom željom da nastupi na Olimpijskim igrama London 2012., propustit će olimpijski teniski turnir. Liječnička komisija Misije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Londonu u sastavu Boris Labar, Miroslav Smerdelj i Igor Borić pregledali su Karlovića nakon njegovog dolaska u Olimpijsko selo. Pokazalo se da i nakon dosadašnje terapije u trajanju od tri tjedna Karlović nije sposoban za veći fizički napor.
S obzirom na klinički i MR nalaz smatramo da gospodin Karlović nije sposoban za sportska opterećenja te se preporuča nastavak provođenja fizikalne terapije. Preporuča se kontrolni pregled za 2 do 3 tjedna. Do tada pošteda od svake sportske aktivnosti“ zaključak je komisije.
Iskreno sam se nadao nastupu, no rezonanca je pokazala da nema smisla riskirati pogoršanje ozljede. Tužan sam. Ipak su ovo Olimpijske igre. Prilika se pruža samo svake četiri godine“ izjavio je Karlović.
Izuzetno nam je žao što Ivo Karlović neće nastupiti. Cijenimo ga kao čovjeka i sportaša, a prije svega cijenimo to što je pokušao sve kako bi nastupio na Igrama. Ali liječnička je zadnja“ rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
Do ozljede skočnog zgloba došlo je 6. srpnja tijekom treninga pred nastup na ATP turniru u Umagu.
Nakon liječničkog pregleda tenisačice Petre Martić utvrđeno je da će morati otkazati nastup na OI London 2012. Martić je unatoč bolovima u lijevom stopalu jučer, 26. srpnja doputovala u London te se do zadnjeg trenutka nadala nastupu na olimpijskom teniskom turniru.
Liječnička komisija Misije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Londonu u sastavu Boris Labar, Miroslav Smerdelj i Igor Borić pregledala je Petru Martić nakon njezinog dolaska u Olimpijsko selo te ustanovila ozljedu plantarne fascije na lijevom stopalu. Dosadašnja terapija nije bila dovoljna da je osposobi za veći fizički napor.
Temeljem nalaza i potrebe za poštedom od fizičkih aktivnosti smatramo da Petra Martić nje sposobna za nastup na OI London“ zaključila je komisije.
Do ozljede je došlo prije šest tjedana tijekom turnira Roland Garros u Parizu.

Organizacije