Petra među posljednjih osam, osigurala novi renking karijere!

Petra među posljednjih osam, osigurala novi renking karijere!

Petra Martić nastavlja veliki niz u Indian Wellsu! Prva hrvatska igračica u utorak je izborila nastup u četvrtfinalu nakon pobjede nad 18-godišnjom Čehinjom Marketom Vondroušovom, 54. na WTA listi – 6:3, 7:6(4). Prvi je set obilježila Petrina savršena izvedba, suparnici je prepustila tek dva poena na svoj servis. U nastavku – daleko više uzbuđenja.

Petra je nakon ranog breaka povela s 2:0, Čehinja je brzo nadoknadila zaostatak i držala priključak do 3:3. U osmom gemu Vondroušova gubi svoj početni udarac i Petra kod 5:3 servira za pobjedu. Ipak, nakon niza neobjašnjivih pogrešaka gubi tri uzastopna gema i suparnica kod 6:5 servira za odlazak u treći set. Odluka ipak pada u 13. gemu koji odlazi na stranu naše igračice koja tako drugi put u 2018. (Auckland) dolazi do pobjede protiv Vondroušove. U četvrtfinalu je čeka prva tenisačica svijeta, Rumunjka Simona Halep.

– Halep je izrazita favoritkinja, igrati ću bez pritiska i pokušati uživati u tom meču. I naravno, tražiti put do pobjede – rekla je u najavi ovog meča Petra koja je nakon ovog uspjeha stigla do novog renkinga karijere. Trenutačno je na 39. mjestu na WTA listi, dosadašnji najbolji plasman bila joj je 42. pozicija. 

Organizacije