Petra među posljednjih osam, osigurala novi renking karijere!

Petra Martić nastavlja veliki niz u Indian Wellsu! Prva hrvatska igračica u utorak je izborila nastup u četvrtfinalu nakon pobjede nad 18-godišnjom Čehinjom Marketom Vondroušovom, 54. na WTA listi – 6:3, 7:6(4). Prvi je set obilježila Petrina savršena izvedba, suparnici je prepustila tek dva poena na svoj servis. U nastavku – daleko više uzbuđenja.

Petra je nakon ranog breaka povela s 2:0, Čehinja je brzo nadoknadila zaostatak i držala priključak do 3:3. U osmom gemu Vondroušova gubi svoj početni udarac i Petra kod 5:3 servira za pobjedu. Ipak, nakon niza neobjašnjivih pogrešaka gubi tri uzastopna gema i suparnica kod 6:5 servira za odlazak u treći set. Odluka ipak pada u 13. gemu koji odlazi na stranu naše igračice koja tako drugi put u 2018. (Auckland) dolazi do pobjede protiv Vondroušove. U četvrtfinalu je čeka prva tenisačica svijeta, Rumunjka Simona Halep.

– Halep je izrazita favoritkinja, igrati ću bez pritiska i pokušati uživati u tom meču. I naravno, tražiti put do pobjede – rekla je u najavi ovog meča Petra koja je nakon ovog uspjeha stigla do novog renkinga karijere. Trenutačno je na 39. mjestu na WTA listi, dosadašnji najbolji plasman bila joj je 42. pozicija.