Petra: Tih 0:5 ipak je bilo previše…

Petra Martić ipak nije stigla do iznenađenja u prvom kolu Roland Garrosa, 14. Nositeljica Ana Ivanović (Srbija) slavila je nad našom igračicom nakon tri seta – 6:1, 3:6, 6:3. Nakon izgubljenog prvog seta, Petra je počela igrati sve bolje i stigla do poravnanja. Ipak, u trećem je setu naglo potonula, prednost Ivanović od 5:0 je bila nedostižna.

         –  Vratila sam se do 5:3 I imala 30:0 na servis suparnice. Doista sam pomislila da mogu preokrenuti sve u svoju korist. No, zatim sam kod 15:30 promašila jedan lagani forhend, ona se vratila i stigla do pobjede. Iskreno, mislim da nisam zaslužila više. Nakon jako dobro odigranog drugog seta, s kojim sam više nego zadovoljna,alt u trećem sam stala, previše sam joj lopti slala na forhend. Tih 5:0 ipak je bilo previše – rekla je nakon meča Petra koja je iz ove priče ipak izvukla i pozitivne stvari.

          – Dokazala sam sebi da nakon svih problema s ozljedama ipak mogu igrati dobar tenis. Ja nisam igračica koja se brzo vraća nakon dulje stanke, no ova igra pokazuje da sam na dobrom putu. Ipak sam za suparnicu imala igračicu iz TOP-a 20. Znam da sada gubim dosta bodova jer sam lani ovdje igrala osminu finala, no sad imam tri mjeseca u kojima ne branim nikakve bodove i to je prilika za uzlet prema vrhu – na kraju će Petra.

Organizacije