Petra u polufinalu u Italiji, Lea među četiri u Tučepima

Petra u polufinalu u Italiji, Lea među četiri u Tučepima

Petra Martić i Lea Bošković (na slici) izborile su nastupe u polufinalima ovotjednih ITF turnira u Italiji i na domaćem terenu u Tučepima (oba turnira na zemljanoj podlozi). Petra je nastavila niz iz kvalifikacija u Santa Margheriti Di Puli (nagradni fond 25.000 dolara) i do pete uzastopne pobjede stigla uvjerljivim nastupom protiv 2. nositeljice, Ruskinje Viktorije Kamenskaje, 194. igračice na WTA listi prepustivši joj tek dva gema – 6:1, 6:1. Za ulazak u finale igrati će protiv Australke Olivije Rogowske, 229. na WTA listi.

Lea je, pak, dohvatila polufinale turnira u Tučepima (15.000 dolara) nakon četvrtfinalnog uspjeha nad 4. nositeljicom Čehinjom Magdalenom Pantučkovom (468. na WTA listi) – 6:2, 6:3. U polufinalu igra protiv šeste nositeljice, Amerikanke Sabrine Santamarije, 573. tenisačice svijeta.

Ana Vrljić oprostila se od nastupa na ITF turniru tenisačica u Istanbulu (dvorana – tvrda podloga, 25.000 dolara), nju je u četvrtfinalu svladala Slovakinja Magdalena Rybarikova, trenutačno 428. na WTA listi – 6:1, 6:1.

Organizacije