Petra za naslov u Irpinu, Luka i Sara u Cremi

Petra za naslov u Irpinu, Luka i Sara u Cremi

Naši mladi tenisači i tenisačice nastavljaju s ovotjednim uspjesima na Tennis Europe turnirima. Petra Marčinko igrat će u finalu TE turnira 1. ranga uzrasta do 14 godina u ukrajinskom Irpinu, 13-godišnja Zagrepčanka (1. nositeljica) je u polufinalu Francuskinji Carli Fity prepustila svega jedan gem – 6:1, 6:0. Suparnica u borbi za naslov bit će joj 2. nositeljica, Čehinja Amelie Smejkalova.

Luka Mikrut i Sara Svetac probili su se u završnicu TE turnira 2. ranga uzrasta do 16 godina u talijanskoj Cremi. Luka (5.) je u polufinalu svladao Talijana Nicolu Filippija (7:5, 6:1) te će mu posljednji suparnik na turniru biti Poljak Filip Pieczonka. Petopostavljena Sara je, pak, u polufinalu preskočila 2. nositeljicu, Bugarku Katerinu Dimitrovu (3:6, 7:5, 6:2) te će u finalu igrati protiv 1. nositeljice, Finkinje Laure Hietarante. Mikrut i Alen Bill (na fotografiji) pobjednici su u konkurenciji parova nakon što su u finalu bili uvjerljivi protiv 1. nositelja, Poljaka Olafa Pieczkowskog i Filipa Pieczonke – 6:2, 6:4. Billu je to šesti naslov na Tennis Europe turnirima (sve u parovima), a Mikrutu 14. (10. u parovima).

Marina Škegro (3.) i Nora Knežević (8.) plasirale su se u polufinale TE turnira 3. raga uzrasta do 16 godina u Ptuju. Marina je pobijedila Slovenku Ninu Pliberšek (7:5, 7:6(2)) te će prolaz u finale tražiti protiv Ukrajinke Sofije Ifailove (2. nositeljica) koja je u četvrtfinalu nadvisila Tenu Rajki – 6:2, 6:3. Nora je u četvrtfinalu prošla 4. nositeljice, Čehinju Viktorie Hazmukovu (4:6, 7:6(0), 6:4) te sada igra protiv petopostavljene Slovakinje Irine Balus.

Organizacije