Počela prodaja ulaznica za finale Davis Cupa

Počela prodaja ulaznica za finale Davis Cupa

ZAGREB – Prodaja ulaznica za finalni susret Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Argentine (Zagreb, od 25. do 27. studenoga) počela je u srijedu, na konferenciji za novinare priređenoj u Areni Zagreb. Program kojim je pokrenuta prodaja aktivirao je naš reprezentativac Borna Ćorić.
Ulaznice se u prvoj fazi mogu kupiti samo u prodaji preko interneta, na stranici www.ulaznice.hr. U prodaju su za sada pušteni samo paketi, i to na sljedeći način: paket ulaznica za mjesta u neposrednoj blizini igrališta (ukupno 500 kuna za tri dana), paket ulaznica za mjesta iznad neposredne blizine igrališta (450 kuna) te paket ulaznica za mjesta na gornjoj razini gledališta (300 kuna).
Pojedinačne ulaznice bit će u prodaji ukoliko preostane slobodnih mjesta nakon pretprodaje kompleta. Međutim, sudeći po prvim minutama prodaje lako bi se moglo dogoditi da sve ulaznice nađu kupce u sljedećih 48 sati, jer je po minuti bilo prodavano deset kompleta.
“Vjerujem da ćemo srušiti rekord iz Zadra, od 7000 gledatelja”, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, zahvalivši se Hrvatskom teniskom savezu što je glavni grad Hrvatske dobio priliku ugostiti ovako veliko natjecanje. “Zahvaljujem i Zadranima koji su nam omogućili da budemo u prilici ponovno osvojiti naslov. Želim igračima uspjeh, da ponove rezultat iz Bratislave 2005.”, rekao je Milan Bandić.
Borna Ćorić se oporavlja nakon operacije koljena i prva tema na konferenciji bilo je stanje njegove ozljede:
“Oporavak ide stvarno odlično. Doktori su dosta pozitivni, ja također. Čak bih rekao da ide bolje nego što sam očekivao. Prošla su tri tjedna od operacije, sad kreće najbitniji dio, pod naporom, i vidjet ćemo kako će koljeno reagirati”, rekao je Borna.
Dakako, igrači imaju posljednjih tjedana mnogo upita za ulaznice. Koliko ih je?  
“Za sada imam stvarno dosta zahtjeva da nabavim karte. nadam se da ću ih i nabaviti što više, jer nam je svima cilj da Arena bude puna i da bude odlična atmosfera. Osjećam da će atmosfera biti pozitivna i burna, te pozivam sve, čak i one koji ne prate tenis. Mislim da će ovo biti pravi spektakl.”
Igranje u Davis Cupu je zbog specifične atmosfere i navijanja bitno drugačije nego na turnirima. Koliko igračima može pomoći podrška s tribina?
“Svima nam znači jako puno, nema igrača kojem to neće pomoći. Meni pogotovo. Zato i kažem, stvarno je bitno da što više ljudi dođe, da navijaju i da nam pomognu da osvojimo Davis Cup,” rekao je Borna.
 

Organizacije