Počinje SP Super-seniora u Umagu

Počinje SP Super-seniora u Umagu

Poslije 2012 i 2015. godine, Hrvatska će od ponedjeljka 12. rujna ponovno biti domaćin Svjetskom prvenstvu Super-Seniora, tijekom kojega će se u rujnu u Umagu okupiti najbolji svjetske tenisačice i tenisači u četiri dobne podskupine (65+ do 85+).

Svjetsko prvenstvo bit će podijeljeno u dva dijela, od 12. do 17. rujna s ekipnim dijelom natjecanja, a od 18. do 25. rujna s borbom za pobjede i naslove u pojedinačnoj konkurenciji.
Na ovom predstojećem SP 2016 nastupiti će 112 Reprezentacija s oko 450 natjecatelja, a na pojedinačnom SP oko 400 natjecatelja.

SP će se igrati na ukupno 55 teniskih terena s naglaskom na centar Stella Maris, ATP Stadion (13 terena), dom najstarijeg hrvatskog ATP turnira, i na Umag Tennis Academy Katoro i Polynesia (25 terena).

Hrvatsku će na ovom timskom Svjetskom prvenstvu zastupati četiri muške ekipe u četiri kategorije, koje će predvoditi kapetani naši proslavljeni igrači Nikica Nadali i Kamilo Keretić.
Natjecati će se mnogo jakih igrača i igračica, koji su nastupali na ATP i WTA turnirima, u reprezentativnim natjecanjima i na Grand Slam turnirima, Tako u Umagu dolaze Heidi Esterlehner i Heidi Orth  bivše članice Njemačke Davis Cup reprezentacije, Marie Pinterova-Naumova (poznata igračica polufinalistica Roland Garosa, US Opena i drugih velikih turnira) Australka Karry Ballard, Austrijanac Peter Pokorny, Amerikanci King Van Nostrand i Larry Turville, Australci Andrew Rae, Max Bates i Pete Frelich i drugi.

Organizacije